Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana završna konferencija projekta “Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka”

Posted On Srijeda, 21 lipnja 2017 14:02

U organizaciji Zadarske županije, u srijedu, 21. lipnja 2017. godine održana je završna konferencija projekta “Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka”.

U sklopu konferencije predstavljeni su rezultati i aktivnosti projekta čiji opći cilj je bio omogućiti socijalnu uključenost i integraciju učenika s teškoćama u razvoju u redoviti obrazovni sustav Zadarske županije kroz neposredan rad pomoćnika u nastavi.

Okupljene je u ime nositelja projekta, Zadarske županije, pozdravio Šime Vicković, zamjenik župana Zadarske županije. On je istaknuo važnost projekta, koji pružaju pomoć onima koji nisu dovoljno snažni da bi mogli svladati zadaće koje pred njih stavlja svakodnevnica. “ Kolika je korist od ovog projekta mislim da nam najbolje mogu reći učenici sami. Integracija djece s teškoćama u društvo, rad na njihovu samopouzdanju te pružanje mogućnosti da, teškoćama unatoč, budu aktivni članovi društva, od neprocjenjive je važnosti” – kazao je zamjenik Vicković. Istaknuo je da je u sklopu ovog projekta velik broj ljudi dobio priliku raditi i zarađivati za svoje obitelji, stjecati radno iskustvo i biti dijelom više nego pozitivne priče.

Anita Mijić, voditeljica projekta zahvalila se partnerima i suradnicima u projektu.

“Projekt “Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka” je partnerstvo Zadarske županije, koja je nositelj projekta, te 22 osnovne i 7 srednjih škola. Uspješnoj realizaciji pridonio je također Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Zadar, kao suradnik na projektu. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020”. – navela je Mijić.

Projekt “Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka”, vrijedan je 3.035.274,04 kuna. Bespovratna sredstva Europskog socijalnog fonda iznose 2.000.000,00 kn (66%), a sredstva Zadarske županije 1.035.274,04 kn (34%).

Osigurani su pomoćnici u nastavi za 67 učenika s teškoćama u razvoju uključenih u redovne osnovne i srednje škole kojima je osnivač Zadarska županija. Zaposleno je 78 pomoćnika u nastavi, a stručno osposobljeno 36 pomoćnika.

Diana Radić Škara, ravnateljica Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar, partnera u projektu s okupljenima je podijelila svoje iskustvo u radu s djecom s teškoćama i pomoćnicima u nastavi.

Istaknula je kako su pomoćnici u nastavi od izuzetne važnosti ne samo za djecu s teškoćama nego i za njihove roditelje i cijelu okolinu. Podsjetila je kako djeca s teškoćama bez svojih pomoćnika zapravo ne bi mogla napraviti korak bliže društvu bez prepreka.

Pročitano 1576 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA