Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Državni i međunarodni prvaci primili Oskar znanja, među njima i 9 učenika iz Zadarske županije

Posted On Petak, 30 lipnja 2017 10:44

U Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu uručeni su Oskari znanja učenicima koji su se na državnim natjecanjima pokazali kao najbolji, kao i učenicima koji su na međunarodnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta. Među njima je i 9 učenika iz Zadarske županije, državnih prvaka : Lovro Dujić učenik 8. razreda OŠ Stanovi (engleski jezik) čija je mentorica Alis Peričić-Fiala , Mislav Maldini učenik 8. razreda OŠ Šime Budinića s mentoricom Mirjaninom Sorić, Namik Agić učenik 6. razreda OŠ Krune Krstića (matematika) čiji je mentor Emir Agić, Marin Varivoda učenik 2. razreda gimnazije Franje Petrića (matematika) pod mentorstvom Aide Vlainić, Valentino Vukelić učenik 2. razreda i Josip Vucić učenik 3. razreda Strukovne škole Vice Vlatkovića (informatika) s mentorom Džemailom Spahićem te Sandro Torić i Petar Jelić iz gimnazije Vladimira Nazora (povijest, samostalni istraživački rad ) čiji je mentor Igor Artić.Oskara je za osvojeno 2. mjesto- srebrnu medalju na međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Hong Kongu primio i višestruko nagrađivan Danijel Paleka čija je mentorica Aida Vlainić iz Gimnazije Franje Petrića.

Uz ravnateljicu Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranku Žarković-Pečenković, nagrade su učenicima uručili pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin te predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk. Na današnjem Oskaru ukupno su podijeljene 352 nagrade učenicima, od čega 219 nagrada za prva tri mjesta na državnim natjecanjima te 133 nagrade za prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima. Ovogodišnje skulpture koje su podijeljene nagrađenima izradili su učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u suradnji sa Srednjom školom „ August Šenoa“ iz Garešnice. „Velika mi je čast danas biti s vama i na nama je da vaš trud pohvalimo, a uspjeh posebno nagradimo. Ovom nagradom želimo još više potaknuti izvrsnost jer je upravo na vama naša budućnost – sve što uložimo u vas, uložili smo u sretnije i bolje sutra. Svojim uspjesima nam pokazujete da je Hrvatska u sigurnim rukama“, istaknuo je predsjednik Pauk i dodao kako je svim jedinicama lokalne i regionalne samouprave iznimno važno da uključe mlade u rad zajednice. „Vaše mišljenje je važno, zato županije potiču mlade da se uključe u donošenje odluka kroz savjete mladih. Ulaže se u obnovu i izgradnju novih škola, stipendiraju se i deficitarna zanimanja kako bi se mladi vratili u svoju sredinu koja će im imati što za ponuditi. Nadam se da vi nećete zaboraviti odakle potječete“. Dodjeli Oskara znanja za učenike koji su se istaknuli na natjecanjima znanja na državnoj i međunarodnoj razini uslijedit će sutrašnja dodjela Oskara za učenike glazbenih i plesnih škola te studente muzičkih akademija.

O Oskaru znanja:

Oskar znanja najznačajnije je priznanje u obrazovanju kojim se već 13 godina nagrađuju najuspješniji i najizvrsniji učenici te njihovi učitelji i nastavnici mentori. Izvršni odbor Hrvatske zajednice županija je i ove godine odlučio na ovaj način podržati vrijedne učenike i potaknuti njihovu izvrsnost. Tako je ove godine Zajednica pomogla održavanje dodjele Oskara znanja sa 62.500 kuna. Uz Zajednicu, svečanu dodjelu Oskara omogućili su Agencija za odgoj i obrazovanje te Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Pročitano 1806 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA