Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Priopćenje Stožera civilne zaštite Zadarske županije

Posted On Ponedjeljak, 21 kolovoza 2017 14:38

Temeljem zahtjeva Županijskog vatrogasnog zapovjednika , Županijski stožer civilne zaštite Zadarske županije sastao se jutros u 4.10 minuta. Povod je izbijanje više požara na otvorenom prostoru na području Zadarske županije koji su buknuli tijekom noći sa nedjelje na ponedjeljak. Županijski stožer je obišao sva opožarena područja, a tijekom dana požarišta su obišli  ravnatelj DUZS Dragan Lozančić i glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković koji koordinira dolazak i angažiranje vatrogasnih snaga sa ostalih područja RH.
Sve raspoložive operativne snage  aktivne su na terenu, a od ranih jutarnjih sati na požarištima djeluju i zračne snage. U pomoć su pozvani i pripadnici Hrvatske vojske koji su također na terenu. U tijeku je pristizanje vatrogasnih snaga sa ostalih područja Hrvatske.
Tijekom noći na zahtjev vatrogasnog zapovjednika  iz sigurnosnih razloga policija je evakuirala  5  osoba sa područja naselja Kolarina.  Premda je vatra na području Turnja bila vrlo blizu stambenih i poslovnih objekata, evakuacija nije bila potrebna.
Trenutno su aktivni  požari na području  grada Benkovca i općina Stankovci, Posedarja i Lišana Ostrovičkih . Najteže stanje je trenutno na području općine Stankovci i Lišane Ostrovičke . Aktiviran je stožer civilne zaštite grada Benkovca, dok su općinski stožeri civilne zaštite u pripravnosti. 
Mole se stanovnici ugroženih područja da poštuju upute operativnih snaga na terenu, kako bi se što učinkovitije obuzdali požari.
 
Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije
Šime Vicković

Pročitano 1038 puta

Zadnje objave

kolovoza 03, 2020

Projekt PRIZEFISH - “Upravljanje eko-inovativnim lancima opskrbe u ribarstvu, kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda”

U sklopu projekta PRIZEFISH (Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 31, 2020

Župan čestitao Kurban-bajram

Župan Božidar Longin u povodu velikog islamskog blagdana, Kurban-bajrama, uputio je…
srpnja 24, 2020

Zadarskoj županiji i ove godine petica iz transparentnosti

Zadarska županija i ove godine je na samom vrhu transparentnosti, prema istraživanju…
srpnja 17, 2020

Završeni radovi na sanaciji luke Silba Žalić vrijedni deset milijuna kuna

Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA