Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Požari na području Zadarske županije u najvećoj mjeri sanirani

Posted On Utorak, 22 kolovoza 2017 09:56

Na poziv načelnika Stožera civilne zaštite Zadarske županije, zamjenika župana Šime Vickovića, jutros u 7.00 se sastao  Stožer. Sastanku stožera su osim članova, bili nazočni i  ravnatelj DUZS Dragan Lozančić te glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković.

Situacija na opožarenom području Zadarske županije je znatno bolja nego jučer. Trenutno je na požarištima  angažirano 283 vatrogasaca sa 46 vozila iz cijele Hrvatske, te 103 pripadnika oružanih snaga RH sa tri vozila. Novo pristigle snage iz drugih područja RH jutros će na terenu zamijeniti iscrpljene vatrogasce za koje je osiguran adekvatan smještaj i prehrana. Zračne snage su od ranog jutra počele sa djelovanjem sukladno potrebama na terenu.

Najteža situacija je trenutno na području naselja Pristeg i Lišane Ostrovičke, te Miranja, Ceranja i Vrane gdje gašenje otežava situacije gdje je dio opožarenog područja zagađeno minama. Na tim područjima vatra još nije pod kontrolom, no sve kuće su osigurane ljudstvom i tehnikom.

Na području Popovića vatra je pod kontrolom, no situacija je u mnogočemu ovisna o vremenskim uvjetima. Očekuje se smirivanje bure tijekom dana, što će u veliko olakšati kontrolu na požarištima.Nakon što je sinoć oko 22.30 otvorena autocesta A1, promet se uz regulaciju policije na području županije normalizirao. Županijski vatrogasni zapovjednik Željko Šoša istaknuo je kako tijekom jučerašnjih požara nije bilo ljudskih žrtava i većih materijalnih šteta na stambenim objektima.

Župan Zadarske županije Božidar Longin  zahvalio je svim angažiranim snagama na požrtvovnom i koordiniranom djelovanju, a glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković posebno je pohvalio dobru koordinaciju između svih operativnih snaga i jedinica lokalne i regionalne samouprave. Ravnatelj DUZS Dragan Lozančić rekao je kako je jučerašnji dan bio jedan od najtežih u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni te da je spomenuta dobra koordinacija primjer kako u takvim situacijama treba reagirati. Zahvalio je i Vladi RH koja je na teren poslala tri ministra koji su dali podršku gasiteljima.

Pročitano 761 puta

Zadnje objave

kolovoza 03, 2020

Projekt PRIZEFISH - “Upravljanje eko-inovativnim lancima opskrbe u ribarstvu, kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda”

U sklopu projekta PRIZEFISH (Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 31, 2020

Župan čestitao Kurban-bajram

Župan Božidar Longin u povodu velikog islamskog blagdana, Kurban-bajrama, uputio je…
srpnja 24, 2020

Zadarskoj županiji i ove godine petica iz transparentnosti

Zadarska županija i ove godine je na samom vrhu transparentnosti, prema istraživanju…
srpnja 17, 2020

Završeni radovi na sanaciji luke Silba Žalić vrijedni deset milijuna kuna

Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA