Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Dan općine Zemunik: Vrtić se širi zbog povećanja broja djece

Posted On Utorak, 22 kolovoza 2017 15:21

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Zemuniku Donjem obilježen je Dan općine i blagdan Kraljice mira – Kraljice Hrvata, zaštitnika tog ravnokotarskog mjesta. Svečanosti je nazočio župan Božidar Longin sa zamjenicima Šimom Mršićem i Šimom Vickovićem, saborski zastupnici Grozdana Perić i Davor Lončar, te brojni načelnici susjednih općina.
Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik općinskog vijeća Josip Krnčević, da bi potom o razvojnim programima govorio načelnik Ivica Šarić, koji je ponosno istaknuo kako će se početkom rujna ove godine krenuti s izgradnjom podvožnjaka ispod piste zračne luke u Zemuniku, ukupne vrijednosti 26 milijuna kuna bez PDV-a. 
-    To je projekt koji smo čekali godinama, koji će puno značiti mještanima jer će Zemunik opet biti 'Vrata Zadra' i sigurno će doprinijeti razvoju ruralnog turizma. Uz nekoliko važnih infrastrukturnih projekata, koje smo financirali mahom europskim sredstvima, poput kanalizacijskog spoja na zonu Zemunik Gornji, očekujemo pozitivne odgovore za prijavu projekta športske dvorane u Zemuniku koju smo kandidirali na mjeru 7.4. Europskog fonda za ruralni razvoj – naglasio je Šarić.
U ime Zadarske županije okupljene je pozdravio župan Božidar Longin.
-    U Zemuniku se uistinu osjećam kao kod kuće. Drago mi je da vidim da se ovdje uvijek vrijedno radi. Veseli me kad čujem da se samo u posljednjih godinu dana u Zemunik doselilo desetak mladih obitelji, te da širite vrtić zbog povećanja broja djece. Takve projekte Zadarska županija će sa zadovoljstvom podržati jer je to pokazatelj da je Zemunik prepoznat kao ugodno mjesto za život mladih obitelji. Lokalnoj samoupravi želim puno volje, snage i upornosti u radu, a svim žiteljima još jednom upućujem svoju iskrenu čestitku – poručio je Longin.

Pročitano 1114 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA