Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Dan općine Novigrad: Dagnja može biti novi brend županije

Posted On Petak, 04 kolovoza 2017 08:50

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, dodjelom godišnjih nagrada te uz prigodni kulturno - umjetnički program obilježen je Dan Općine Novigrad. Svečanosti su nazočili župan Zadarske županije Božidar Longin, predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar, saborski zastupnici Grozdana Perić i Davor Lončar, predsjednik županijskog odbora HDZ-a Božidar Kalmeta te brojni načelnici susjednih općina.

O razvojnim projektima govorio je općinski načelnik Joso Klapan.

- U općini se svakodnevno radi na brojnim, u prvom redu infrastrukturnim projektima. Veseli nas da se turizam razvija u svim dijelovima naše općine, a mi ćemo se i dalje truditi te očekujemo podršku ljudi kako bi i dalje radili za dobrobit svih naših mještana. U ime Zadarske županije okupljene je pozdravio župan Božidar Longin poručivši da Zadarska županija prati aktivnosti ovdašnje lokalne samouprave vrlo snažnom podrškom.  

- Naša razvojna agencija AGRRA, u suradnji s Udrugom uzgajivača školjaka Novigradska dagnja, započela je postupak zaštite izvornosti novigradske dagnje. Ona bi mogla biti druga oznaka izvornosti na našem području, pored paške janjetine. Novigradsko more je gotovo pa idealna mikrolokacija za uzgoj školjaka u Europi i šire. Ja se nadam da će se naši školjkaši još kvalitetnije organizirati pa ćemo dobiti jedan zaista pravi proizvod, koji uistinu može biti novi brend naše županije. Nadam se da i u budućnosti neće nedostajati kvalitetnih ideja i projekata te da će njihova realizacija donijeti još bolji život ovdašnjim žiteljima - poručio je Longin.

Pročitano 756 puta

Zadnje objave

studenoga 26, 2019

Promocija Zadarske županije i projekata iz Programa INTERREG V-A Italija - Hrvatska 2014. -2020. na 13. Međunarodnom ribarskom sajmu - CROFISH u Poreču

Na ovogodišnjem 13. međunarodnom sajmu ribarstva, ribarske opreme, akvakulture, sportskog…
studenoga 08, 2019

Povećan iznos potpora za novorođenu djecu

Iz Zadarske županije opet stižu pozitivne vijesti. Naime, izmjenama i dopunama proračuna…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA