Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Poličnik za Dan Općine dobio vrtić i dva projekta vrijedna 64 milijuna kuna

Posted On Utorak, 29 kolovoza 2017 09:08

U Poličniku je svečanom sjednicom Općinskog vijeća svečano obilježen Dan Općine i blagdan Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja. Tom su prigodom predstavljena dva iznimno značajna projekta ukupne vrijednosti 64 milijuna kuna. U poslovnoj zoni Grabi izgradit će se Centar za razvoj, edukaciju i proizvodnju meda i pčelinjih proizvoda ukupna vrijednosti 26 milijuna kuna, a kojih je 20 bespovratno iz EU fondova. Centar će pružati konzultantske i specijaliziranje edukativne usluge u cilju povećanja konkurentnosti.

U zoni Murvica, pak, bit će smješten Centar novih tehnologija, projekt vrijedan 36 milijuna kuna od kojih je od 20 milijuna bespovratnih sredstava. Centar novih tehnologija prijavila je županijska ustanova Inovacija, a radi se o poslovnom inkubatoru za metalnu doradu baziranu na visokim tehnologijama u vidu povećanja konkurentnosti metalne industrije kroz jačanje novih tehnologija, znanja i obrazovanja novog kadra.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova za Centar za razvoj i edukaciju potpisali su potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, župan Zadarske županije Božidar Longin i načelnik općine Poličnik Davor Lončar. Ministrica Dalić prethodno je obišla Poslovnu zonu Grabi i pogon za preradu ribe tvrtke Mišlov d.o.o.

- Ovo je početak ostvarivanja dva iznimno vrijedna projekta koji će, uvjerena sam, pridonijeti i zapošljavanju u Zadarskoj županiji i općini Poličnik. Projekti će biti usmjereni na tvrtke i zapošljavanja u industriji, od pčelarske proizvodnje i prerade proizvoda od meda, do metaloprerađivačke industrije što će doprinijeti stabilnosti gospodarske osnovice Poličnika i Zadarske županije - istaknula je ministrica Dalić.

Župan Božidar Longin istaknuo je kako se razvoj poduzetničkih zona na ovom području pokazao kao je jedan od najuspješnijih projekata u Zadarskoj županiji.

- Upravo se Općina Poličnik izdigla među najsnažnije nositelje aktivnosti vezanih uz uspostavu novih jezgri gospodarskih aktivnosti u našoj županiji i u mnogočemu postala primjer uspješne provedbe plana razvoja poslovnih zona i stvaranja moderne poslovne infrastrukture. Zadarska županija oduvijek je isticala važnost prilagodbe novim modernim zahtjevima tržišta rada te isticala važnost povezivanja poduzetništva i znanosti sa ciljem stvaranja novih vrijednosti i kompetencija. Upravo u takvim projektima Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta podržalo je aktivnosti projekata uspostave dvaju Centara izvrsnosti koji će se graditi u poslovnim zonama na području Općine Poličnik, što nas čini izrazito ponosnim – poručio je Longin.

Agilni načelnik Davor Lončar, koji je u svibnju ove godine uvjerljivo ušao u svoj sedmi mandat, na svečanoj sjednici povodom Dana Općine Poličnik okupio je više od deset saborskih zastupnika, te iznimno jaku delegaciju Vlade RH koju je predvodila potpredsjednica Martina Dalić. Zbog dobre poslovne klime načelnik općine Davor Lončar priželjkuje povećanje broja mladih obitelji na svojem području.

- Osamdeset novih obitelji došlo je u posljednje vrijeme živjeti na područje naše općine, a u pripremi je i projekt izgradnje POS-ovih stanova za mlade obitelji, nakon što dobijemo zemljište od Ministarstva državne imovine. Ljudi su prepoznali kako u svim naseljima naše općine imaju dobre preduvjete za miran život i sigurno zaposlenje, ali i blizinu grada - kazao je načelnik Lončar ponosan što je povodom Dana svečano otvoren i blagoslovljen područni objekt Dječjeg vrtića Zvončić u zgradi nekadašnje Hitne, čije su uređenje sufinancirali Općina Poličnik i Zadarska županija.

Pročitano 1075 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…
svibnja 04, 2020

Župan uputio čestitku vatrogascima povodom blagdana sv. Florijana

Dan vatrogastva u Republici Hrvatskoj slavi se 4. svibnja, na dan svetog Florijana,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA