Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Na Pagu sniman dugometražni igrani film “Interrail”

Posted On Petak, 01 rujna 2017 10:22

Na plaži Kolanjsko blato na Pagu 22. i 25. kolovoza snimao se francuski dugometražni igrani film “Interrail”. Na otoku koji je vrlo popularan za snimanja pala je prva klapa filma koji bi trebao biti zgotovljen u studenom 2017. godine. Protagonisti su pariški maturanti koji kreću na putovanje Europom vlakom, a Hrvatska je jedna od njihovih postaja. Šest bliskih prijatelja vrlo različitih karaktera upušta se u avanturu koja za njih predstavlja svojevrsno odrastanje. Nakon gimnazijskih patnji kreću na putovanje koje će ih osloboditi i pružiti im zabavu iz snova no u filmu se paralelno prikazuje i jedna generacija koja na prvoj stepenici neće tek tako biti poražena prije nego se uputi u stvarni život ozbiljnih i odraslih.

Osim na plaži na Pagu, snimalo se na Sonus festivalu u Novalji, te u Zagrebu, Rijeci, Ogulinu i Splitu. Još neki od gradova u kojima se snimalo su Berlin, Budimpešta i Dimitrovgrad.

Redateljica i koscenaristica filma je Carmen Alessandrin, kojoj je ovo prvi dugometražni film, scenaristica je Julie Manoukian, a producenti su Julien Seul i Lisa Azuelos. Producentska kuća Aning Film d.o.o. iz Zagreba obavlja servisnu produkciju za tvrtku JS Productions iz Pariza. Podršku snimanju filma „Interrail“ na Pagu pružio je Filmski ured Zadar.

Pročitano 6046 puta

Zadnje objave

listopada 01, 2020

Starenje je prirodan proces koji je nezaustavljiv i neizbježan

Danas obilježavamo Međunarodni dan starijih osoba. Tim je povodom župan Božidar Longin…
rujna 30, 2020

Upravljanje ekoinovativnim lancima opskrbe u ribarstvu kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda

Druga radionica u sklopu provedbe projekta PRIZEFISH, koju je organizirala Zadarska…
rujna 18, 2020

Obilježen Dan Općine Sukošan

U Sukošanu je prigodnom svečanošću obilježen Dan Općine i Dan obrane Sukošana. Osvrćući…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA