Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Radni posjet direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića Zadarskoj županiji

Posted On Petak, 01 rujna 2017 14:28

Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić boravio je  u petak, 1. rujna 2017. godine u radnom posjetu  Zadru i Zadarskoj županiji .

 Tim povodom u Domu Zadarske županije  održao je  sastanak sa županom Božidarom Longinom i njegovim suradnicima, gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem, članovima Turističkog vijeća TZ Zadarske županije i predstavnicima najvažnijih tvrtki iz turističkog sektora.

Zahvalivši direktoru HTZ-a na dolasku, župan Božidar Longin, danas i u ulozi predsjednika TZ Zadarske županije  je rekao kako broj turista u našoj županiji raste iz godine u godinu. 

„U razdoblju od 1.1.2017. do 29.8.2017. Zadarska županija je ostvarila oko 1,5 milijuna gostiju odnosno 12% više dolazaka i oko 11,4 milijuna noćenja odnosno 17% više noćenja. Svakako značajnu ulogu u tome ima projekt Zajedničkog oglašavanja zadarske turističke regije u promotivnim kampanjama niskotarifne aviokompanije Ryanair, a u ranijim godinama i izgradnja kvalitetne autoceste.“, rekao je uz ostalo župan.

 Dodao je kako kvalitetnim strateškim planiranjem, a zatim i jednako tako kvalitetnom provedbom planiranih projekata u turizmu  možemo Zadarsku županiju učiniti još privlačnijom destinacijom, a sezonu proširiti na čitavu godinu.

„Naravno tu moram istaknuti i izgradnju putničkog terminala u Gaženici, nove luke Zadar u Gaženici čija se izgradnja planira do kraja godine, a investicija je vrijedna 30,8 milijuna eura. Radi se o "završnom činu" nove zadarske trajektne luke bez kojeg bi budući planirani razvoj ove luke kao "home port" luke za kruzere bio nemoguć.“, istaknuo je župan Longin i dodao kako bi  do kraja siječnja putnički terminal na 25.000 metara četvornih trebao biti useljiv.

Novi direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić u sklopu svog radnog posjeta Zadarskoj županiji između ostalog danas je razgovarao  o bitnim čimbenicima u turizmu i razvoju strategija za iduću sezonu.. Upoznao je   s aktivnostima Glavnog ureda, s naglaskom na dva javna poziva koja su  objavili prije desetak dana. Jedan je za udruženo oglašavanje, a drugi za strateške projekte u turizmu. „Cilj je ove godine na vrijeme pripremiti se za sezonu 2018. godine, kvalitetno se oglašavati na svjetskom turističkom tržištu, pojačati zračni promet u Hrvatskoj i produžiti sezonu“, rekao je Staničić.

Posebno je istaknuo kako je Zadarska županija jedna od najbrže rastućih županija po turističkom prometu što je, kako je istaknuo odraz rada na terenu i sinergije grada i županije, ali i sustavnog promišljanja.

„Upravo dobra komunikacija između svih dionika u turističkom prometu bitan je čimbenik u rješavanju svih izazova koji su pred nama“, rekao je Staničić i dodao kako će  Glavni ured HTZ-a sa cjelokupnim turističkim sektorom raditi na prepoznatljivosti Hrvatske, odnosno jačanju nacionalnog brenda,  produženju turističke sezone i povećanju potrošnje gostiju. Bitna komponenta u svemu tome je promocija selektivnih oblika turizma, dodao je.

Sastanku u Domu županije prethodio je  susret i sastanak sa direktoricom Turističke zajednice Zadarske županije Mihaelom Kadijom  o aktualnim marketinškim aktivnostima i planovima za 2018. godinu te posjet uredu Turističke zajednice Grada Zadra i obilazak novouređenog Turističko-informativnog centra.

Pročitano 859 puta

Zadnje objave

rujna 16, 2019

Održani posljednji terenski treninzi u sklopu projekta PESCAR

Projekt PESCAR – Pesticide Control and Reduction koji je s provedbom započeo u srpnju…
rujna 11, 2019

U najprestižnijem svjetskom izboru Zadar Cruise Port proglašen Lukom godine 2019.

Zadar, 12. rujna 2019. – Zadar Cruise Port (Putnička luka Gaženica) proglašena je Lukom…
rujna 09, 2019

Prvoga dana škole župan Longin u posjetio Gimnaziju Vladimira Nazora i Školu primijenjene umjetnosti i dizajna

Župan Božidar Longin u pratnji resornog pročelnika Ivana Šimunića i pročelnice Ureda…
rujna 08, 2019

Župan učenicima: Vi ste budućnost naše Domovine

Župan Zadarske županije Božidar Longin sa suradnicima posjetit će u ponedjeljak, 9. rujna…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA