Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Radni posjet direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića Zadarskoj županiji

Posted On Petak, 01 rujna 2017 14:28

Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić boravio je  u petak, 1. rujna 2017. godine u radnom posjetu  Zadru i Zadarskoj županiji .

 Tim povodom u Domu Zadarske županije  održao je  sastanak sa županom Božidarom Longinom i njegovim suradnicima, gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem, članovima Turističkog vijeća TZ Zadarske županije i predstavnicima najvažnijih tvrtki iz turističkog sektora.

Zahvalivši direktoru HTZ-a na dolasku, župan Božidar Longin, danas i u ulozi predsjednika TZ Zadarske županije  je rekao kako broj turista u našoj županiji raste iz godine u godinu. 

„U razdoblju od 1.1.2017. do 29.8.2017. Zadarska županija je ostvarila oko 1,5 milijuna gostiju odnosno 12% više dolazaka i oko 11,4 milijuna noćenja odnosno 17% više noćenja. Svakako značajnu ulogu u tome ima projekt Zajedničkog oglašavanja zadarske turističke regije u promotivnim kampanjama niskotarifne aviokompanije Ryanair, a u ranijim godinama i izgradnja kvalitetne autoceste.“, rekao je uz ostalo župan.

 Dodao je kako kvalitetnim strateškim planiranjem, a zatim i jednako tako kvalitetnom provedbom planiranih projekata u turizmu  možemo Zadarsku županiju učiniti još privlačnijom destinacijom, a sezonu proširiti na čitavu godinu.

„Naravno tu moram istaknuti i izgradnju putničkog terminala u Gaženici, nove luke Zadar u Gaženici čija se izgradnja planira do kraja godine, a investicija je vrijedna 30,8 milijuna eura. Radi se o "završnom činu" nove zadarske trajektne luke bez kojeg bi budući planirani razvoj ove luke kao "home port" luke za kruzere bio nemoguć.“, istaknuo je župan Longin i dodao kako bi  do kraja siječnja putnički terminal na 25.000 metara četvornih trebao biti useljiv.

Novi direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić u sklopu svog radnog posjeta Zadarskoj županiji između ostalog danas je razgovarao  o bitnim čimbenicima u turizmu i razvoju strategija za iduću sezonu.. Upoznao je   s aktivnostima Glavnog ureda, s naglaskom na dva javna poziva koja su  objavili prije desetak dana. Jedan je za udruženo oglašavanje, a drugi za strateške projekte u turizmu. „Cilj je ove godine na vrijeme pripremiti se za sezonu 2018. godine, kvalitetno se oglašavati na svjetskom turističkom tržištu, pojačati zračni promet u Hrvatskoj i produžiti sezonu“, rekao je Staničić.

Posebno je istaknuo kako je Zadarska županija jedna od najbrže rastućih županija po turističkom prometu što je, kako je istaknuo odraz rada na terenu i sinergije grada i županije, ali i sustavnog promišljanja.

„Upravo dobra komunikacija između svih dionika u turističkom prometu bitan je čimbenik u rješavanju svih izazova koji su pred nama“, rekao je Staničić i dodao kako će  Glavni ured HTZ-a sa cjelokupnim turističkim sektorom raditi na prepoznatljivosti Hrvatske, odnosno jačanju nacionalnog brenda,  produženju turističke sezone i povećanju potrošnje gostiju. Bitna komponenta u svemu tome je promocija selektivnih oblika turizma, dodao je.

Sastanku u Domu županije prethodio je  susret i sastanak sa direktoricom Turističke zajednice Zadarske županije Mihaelom Kadijom  o aktualnim marketinškim aktivnostima i planovima za 2018. godinu te posjet uredu Turističke zajednice Grada Zadra i obilazak novouređenog Turističko-informativnog centra.

Pročitano 1015 puta

Zadnje objave

veljače 19, 2020

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima Zadarske županije

Projekt PESCAR – Pesticide Control and Reduction financiran iz Interreg IPA Programa…
veljače 11, 2020

Župan primio učenike 3. razreda OŠ Petar Preradović

Učenici 3. razreda osnovne škole Petra Preradovića iz Zadra sa područnim školama Kožino i…
siječnja 31, 2020

Priopćenje Stožera civilne zaštite Zadarske županije vezano za pojavu Coronavirusa

Stožer civilne zaštite Zadarske županije sastao se dana 31.siječnja 2020.godine kako bi…
siječnja 27, 2020

NAJAVA 21. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

21. sjednica Kolegija župana održat će se dana 28. siječnja (utorak) 2020. godine u 10,00…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA