Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Počela nova školska godina: Župan Longin pozdravio učenike u Škabrnji

Posted On Ponedjeljak, 04 rujna 2017 14:59

Prvoga dana nove školske godine župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Osnovnu školu Vladimira Nazora u Škabrnji koju pohađa 190 učenika. U ovoj školi nastava se odvija u jednoj smjeni, kao i za 19 učenika njezine Područne škole Prkos.

- Škabrnja je mjesto koje u našoj svijesti, ali i srcima našeg naroda zauzima posebno mjesto. Stoga nas izuzetno veseli svaki napredak koji se baš ovdje dogodi. Ova puna dvorana i školske klupe simbol su novog života u našoj Domovini. Nastavit ćemo činiti sve kako bismo svakom učeniku u Zadarskoj županiji stvorili jednake uvjete za školovanje, i ovdje u Škabrnji i na Vrgadi, i u svim ostalim školama naše županije - rekao je zadarski župan okupljenim učenicima, roditeljima i nastavnicima.

U OŠ Vladimira Nazora se već tri godine uspješno provodi projekt Zadarske županije „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka" sa zapošljavanjem pomoćnika u nastavi, a škola u Škabrnji jedan je od 30 partnera koji će i iduće četiri godine sudjelovati u realizaciji i provedbi ovog vrijednog projekta.

Od školske godine 2016./2017. škola je uvela školsku kuhinju s toplim obrokom, s ciljem oblikovanja boljih prehrambenih navika te omogućavanja školskoj djeci dodatnog obroka svježeg voća, te mlijeka i mliječnih proizvoda. Odaziv učenika je gotovo 90 posto.

- Na nama je da svojim svakodnevnim angažmanom budućim generacijama prenosimo osjećaj ponosa na ono tko smo s pogledom u budućnost. Škabrnja je također odlučila napraviti nove korake u bolju budućnost. Obnovljene kuće, škola puna djece, obrađena polja, dokazi su da se u Škabrnju vratio život i optimizam – dodao je Longin, koji je zajedno sa pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivanom Šimunićem učenicima uručio simbolične poklone – knjige i lopte.

Pročitano 790 puta

Zadnje objave

veljače 11, 2020

Župan primio učenike 3. razreda OŠ Petar Preradović

Učenici 3. razreda osnovne škole Petra Preradovića iz Zadra sa područnim školama Kožino i…
siječnja 31, 2020

Priopćenje Stožera civilne zaštite Zadarske županije vezano za pojavu Coronavirusa

Stožer civilne zaštite Zadarske županije sastao se dana 31.siječnja 2020.godine kako bi…
siječnja 27, 2020

NAJAVA 21. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

21. sjednica Kolegija župana održat će se dana 28. siječnja (utorak) 2020. godine u 10,00…
siječnja 01, 2020

Novogodišnji posjet rodilištu

Župan Božidar Longin u pratnji ravnatelja Opće bolnice Zadar Željka Čuline i voditelja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA