Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Počela nova školska godina: Župan Longin pozdravio učenike u Škabrnji

Posted On Ponedjeljak, 04 rujna 2017 14:59

Prvoga dana nove školske godine župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Osnovnu školu Vladimira Nazora u Škabrnji koju pohađa 190 učenika. U ovoj školi nastava se odvija u jednoj smjeni, kao i za 19 učenika njezine Područne škole Prkos.

- Škabrnja je mjesto koje u našoj svijesti, ali i srcima našeg naroda zauzima posebno mjesto. Stoga nas izuzetno veseli svaki napredak koji se baš ovdje dogodi. Ova puna dvorana i školske klupe simbol su novog života u našoj Domovini. Nastavit ćemo činiti sve kako bismo svakom učeniku u Zadarskoj županiji stvorili jednake uvjete za školovanje, i ovdje u Škabrnji i na Vrgadi, i u svim ostalim školama naše županije - rekao je zadarski župan okupljenim učenicima, roditeljima i nastavnicima.

U OŠ Vladimira Nazora se već tri godine uspješno provodi projekt Zadarske županije „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka" sa zapošljavanjem pomoćnika u nastavi, a škola u Škabrnji jedan je od 30 partnera koji će i iduće četiri godine sudjelovati u realizaciji i provedbi ovog vrijednog projekta.

Od školske godine 2016./2017. škola je uvela školsku kuhinju s toplim obrokom, s ciljem oblikovanja boljih prehrambenih navika te omogućavanja školskoj djeci dodatnog obroka svježeg voća, te mlijeka i mliječnih proizvoda. Odaziv učenika je gotovo 90 posto.

- Na nama je da svojim svakodnevnim angažmanom budućim generacijama prenosimo osjećaj ponosa na ono tko smo s pogledom u budućnost. Škabrnja je također odlučila napraviti nove korake u bolju budućnost. Obnovljene kuće, škola puna djece, obrađena polja, dokazi su da se u Škabrnju vratio život i optimizam – dodao je Longin, koji je zajedno sa pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivanom Šimunićem učenicima uručio simbolične poklone – knjige i lopte.

Pročitano 932 puta

Zadnje objave

kolovoza 03, 2020

Projekt PRIZEFISH - “Upravljanje eko-inovativnim lancima opskrbe u ribarstvu, kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda”

U sklopu projekta PRIZEFISH (Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 31, 2020

Župan čestitao Kurban-bajram

Župan Božidar Longin u povodu velikog islamskog blagdana, Kurban-bajrama, uputio je…
srpnja 24, 2020

Zadarskoj županiji i ove godine petica iz transparentnosti

Zadarska županija i ove godine je na samom vrhu transparentnosti, prema istraživanju…
srpnja 17, 2020

Završeni radovi na sanaciji luke Silba Žalić vrijedni deset milijuna kuna

Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA