Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Počela nova školska godina: Župan Longin pozdravio učenike u Škabrnji

Posted On Ponedjeljak, 04 rujna 2017 14:59

Prvoga dana nove školske godine župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Osnovnu školu Vladimira Nazora u Škabrnji koju pohađa 190 učenika. U ovoj školi nastava se odvija u jednoj smjeni, kao i za 19 učenika njezine Područne škole Prkos.

- Škabrnja je mjesto koje u našoj svijesti, ali i srcima našeg naroda zauzima posebno mjesto. Stoga nas izuzetno veseli svaki napredak koji se baš ovdje dogodi. Ova puna dvorana i školske klupe simbol su novog života u našoj Domovini. Nastavit ćemo činiti sve kako bismo svakom učeniku u Zadarskoj županiji stvorili jednake uvjete za školovanje, i ovdje u Škabrnji i na Vrgadi, i u svim ostalim školama naše županije - rekao je zadarski župan okupljenim učenicima, roditeljima i nastavnicima.

U OŠ Vladimira Nazora se već tri godine uspješno provodi projekt Zadarske županije „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka" sa zapošljavanjem pomoćnika u nastavi, a škola u Škabrnji jedan je od 30 partnera koji će i iduće četiri godine sudjelovati u realizaciji i provedbi ovog vrijednog projekta.

Od školske godine 2016./2017. škola je uvela školsku kuhinju s toplim obrokom, s ciljem oblikovanja boljih prehrambenih navika te omogućavanja školskoj djeci dodatnog obroka svježeg voća, te mlijeka i mliječnih proizvoda. Odaziv učenika je gotovo 90 posto.

- Na nama je da svojim svakodnevnim angažmanom budućim generacijama prenosimo osjećaj ponosa na ono tko smo s pogledom u budućnost. Škabrnja je također odlučila napraviti nove korake u bolju budućnost. Obnovljene kuće, škola puna djece, obrađena polja, dokazi su da se u Škabrnju vratio život i optimizam – dodao je Longin, koji je zajedno sa pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivanom Šimunićem učenicima uručio simbolične poklone – knjige i lopte.

Pročitano 676 puta

Zadnje objave

rujna 16, 2019

Održani posljednji terenski treninzi u sklopu projekta PESCAR

Projekt PESCAR – Pesticide Control and Reduction koji je s provedbom započeo u srpnju…
rujna 11, 2019

U najprestižnijem svjetskom izboru Zadar Cruise Port proglašen Lukom godine 2019.

Zadar, 12. rujna 2019. – Zadar Cruise Port (Putnička luka Gaženica) proglašena je Lukom…
rujna 09, 2019

Prvoga dana škole župan Longin u posjetio Gimnaziju Vladimira Nazora i Školu primijenjene umjetnosti i dizajna

Župan Božidar Longin u pratnji resornog pročelnika Ivana Šimunića i pročelnice Ureda…
rujna 08, 2019

Župan učenicima: Vi ste budućnost naše Domovine

Župan Zadarske županije Božidar Longin sa suradnicima posjetit će u ponedjeljak, 9. rujna…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA