Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Palači Cedulin otvorena izložba Volim svoju županiju

Posted On Ponedjeljak, 04 rujna 2017 17:46

U atriju Turističko-informativnog centra u Palači Cedulin u Zadru otvorena je izložba "Volim svoju županiju", s izborom najboljih fotografija pristiglih na natječaj Hrvatske zajednice županija s ciljem promocije prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija.

Natječajem se željelo potaknuti umjetnike i amatere da sami stvaraju i razmišljaju o svojoj županiji kao destinaciji koja, osim svojih ljepota, nudi i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima. U nešto više od mjesec dana provedbe foto natječaja "Volim svoju županiju" prijavljeno je gotovo 600 fotografija amaera i profesionalnih fotografa.

- Upravo smo za početak školske godine vezali otvaranje ove izložbe "Volim svoju županiju" kako bi i svim učenicima kroz fotografije pokazali u kako lijepoj zemlji živimo i koliko zanimljivih sadržaja i skrivenih bisera imaju naše županije i naša Hrvatska - istaknuo je župan Zadarske županije Božidar Longin otvarajući izložbu fotografija u atraktivnom prostoru novog TIC-a.

O izboru najboljih fotografija odlučivao je stručni žiri kojeg je vodila profesionalna fotografkinja Marija Milin, a uz nju su bile voditeljica Odsjeka za odnose s javnošću Ureda župana Zagrebačke županije Martina Brautović i zamjenica predstojnika Ureda župana Vukovarsko-srijemske županije Sandra Pinjuh.

- Ova izložba, odnosno natječaj "Volim svoju županiju" još je jedna u nizu izvrsnih aktivnosti Hrvatske zajednice županija koja se zajedno sa svima nama na razne načine trudi ukazati na važnost naših regija i samog postojanja županija. Ovaj projekt reflektira ciljeve koje je zajednica svih hrvatskih županija definirala još prije 15 godina, a to su regionalni razvoj, regionalna suradnja i potpuna fiskalna i funkcionalna decentralizacija jer samo ona vodi ka stvaranju snažnih i gospodarski konkurentnih županija - poručio je Longin te naglasio da je posebno ponosan na činjenicu da je ove godine predsjednica žirija bila naša Zadranka, priznata i poznata fotografkinja Mare Milin, ali i što je prema ocjeni žirija treću nagradu zaslužio naš Kažimir Škrbić. Njima je potom uručio i prigodne poklone Zadarske županije.

Pročitano 799 puta

Zadnje objave

veljače 11, 2020

Župan primio učenike 3. razreda OŠ Petar Preradović

Učenici 3. razreda osnovne škole Petra Preradovića iz Zadra sa područnim školama Kožino i…
siječnja 31, 2020

Priopćenje Stožera civilne zaštite Zadarske županije vezano za pojavu Coronavirusa

Stožer civilne zaštite Zadarske županije sastao se dana 31.siječnja 2020.godine kako bi…
siječnja 27, 2020

NAJAVA 21. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

21. sjednica Kolegija župana održat će se dana 28. siječnja (utorak) 2020. godine u 10,00…
siječnja 01, 2020

Novogodišnji posjet rodilištu

Župan Božidar Longin u pratnji ravnatelja Opće bolnice Zadar Željka Čuline i voditelja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA