Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Palači Cedulin otvorena izložba Volim svoju županiju

Posted On Ponedjeljak, 04 rujna 2017 17:46

U atriju Turističko-informativnog centra u Palači Cedulin u Zadru otvorena je izložba "Volim svoju županiju", s izborom najboljih fotografija pristiglih na natječaj Hrvatske zajednice županija s ciljem promocije prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija.

Natječajem se željelo potaknuti umjetnike i amatere da sami stvaraju i razmišljaju o svojoj županiji kao destinaciji koja, osim svojih ljepota, nudi i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima. U nešto više od mjesec dana provedbe foto natječaja "Volim svoju županiju" prijavljeno je gotovo 600 fotografija amaera i profesionalnih fotografa.

- Upravo smo za početak školske godine vezali otvaranje ove izložbe "Volim svoju županiju" kako bi i svim učenicima kroz fotografije pokazali u kako lijepoj zemlji živimo i koliko zanimljivih sadržaja i skrivenih bisera imaju naše županije i naša Hrvatska - istaknuo je župan Zadarske županije Božidar Longin otvarajući izložbu fotografija u atraktivnom prostoru novog TIC-a.

O izboru najboljih fotografija odlučivao je stručni žiri kojeg je vodila profesionalna fotografkinja Marija Milin, a uz nju su bile voditeljica Odsjeka za odnose s javnošću Ureda župana Zagrebačke županije Martina Brautović i zamjenica predstojnika Ureda župana Vukovarsko-srijemske županije Sandra Pinjuh.

- Ova izložba, odnosno natječaj "Volim svoju županiju" još je jedna u nizu izvrsnih aktivnosti Hrvatske zajednice županija koja se zajedno sa svima nama na razne načine trudi ukazati na važnost naših regija i samog postojanja županija. Ovaj projekt reflektira ciljeve koje je zajednica svih hrvatskih županija definirala još prije 15 godina, a to su regionalni razvoj, regionalna suradnja i potpuna fiskalna i funkcionalna decentralizacija jer samo ona vodi ka stvaranju snažnih i gospodarski konkurentnih županija - poručio je Longin te naglasio da je posebno ponosan na činjenicu da je ove godine predsjednica žirija bila naša Zadranka, priznata i poznata fotografkinja Mare Milin, ali i što je prema ocjeni žirija treću nagradu zaslužio naš Kažimir Škrbić. Njima je potom uručio i prigodne poklone Zadarske županije.

Pročitano 716 puta

Zadnje objave

rujna 16, 2019

Održani posljednji terenski treninzi u sklopu projekta PESCAR

Projekt PESCAR – Pesticide Control and Reduction koji je s provedbom započeo u srpnju…
rujna 11, 2019

U najprestižnijem svjetskom izboru Zadar Cruise Port proglašen Lukom godine 2019.

Zadar, 12. rujna 2019. – Zadar Cruise Port (Putnička luka Gaženica) proglašena je Lukom…
rujna 09, 2019

Prvoga dana škole župan Longin u posjetio Gimnaziju Vladimira Nazora i Školu primijenjene umjetnosti i dizajna

Župan Božidar Longin u pratnji resornog pročelnika Ivana Šimunića i pročelnice Ureda…
rujna 08, 2019

Župan učenicima: Vi ste budućnost naše Domovine

Župan Zadarske županije Božidar Longin sa suradnicima posjetit će u ponedjeljak, 9. rujna…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA