Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Palači Cedulin otvorena izložba Volim svoju županiju

Posted On Ponedjeljak, 04 rujna 2017 17:46

U atriju Turističko-informativnog centra u Palači Cedulin u Zadru otvorena je izložba "Volim svoju županiju", s izborom najboljih fotografija pristiglih na natječaj Hrvatske zajednice županija s ciljem promocije prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija.

Natječajem se željelo potaknuti umjetnike i amatere da sami stvaraju i razmišljaju o svojoj županiji kao destinaciji koja, osim svojih ljepota, nudi i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima. U nešto više od mjesec dana provedbe foto natječaja "Volim svoju županiju" prijavljeno je gotovo 600 fotografija amaera i profesionalnih fotografa.

- Upravo smo za početak školske godine vezali otvaranje ove izložbe "Volim svoju županiju" kako bi i svim učenicima kroz fotografije pokazali u kako lijepoj zemlji živimo i koliko zanimljivih sadržaja i skrivenih bisera imaju naše županije i naša Hrvatska - istaknuo je župan Zadarske županije Božidar Longin otvarajući izložbu fotografija u atraktivnom prostoru novog TIC-a.

O izboru najboljih fotografija odlučivao je stručni žiri kojeg je vodila profesionalna fotografkinja Marija Milin, a uz nju su bile voditeljica Odsjeka za odnose s javnošću Ureda župana Zagrebačke županije Martina Brautović i zamjenica predstojnika Ureda župana Vukovarsko-srijemske županije Sandra Pinjuh.

- Ova izložba, odnosno natječaj "Volim svoju županiju" još je jedna u nizu izvrsnih aktivnosti Hrvatske zajednice županija koja se zajedno sa svima nama na razne načine trudi ukazati na važnost naših regija i samog postojanja županija. Ovaj projekt reflektira ciljeve koje je zajednica svih hrvatskih županija definirala još prije 15 godina, a to su regionalni razvoj, regionalna suradnja i potpuna fiskalna i funkcionalna decentralizacija jer samo ona vodi ka stvaranju snažnih i gospodarski konkurentnih županija - poručio je Longin te naglasio da je posebno ponosan na činjenicu da je ove godine predsjednica žirija bila naša Zadranka, priznata i poznata fotografkinja Mare Milin, ali i što je prema ocjeni žirija treću nagradu zaslužio naš Kažimir Škrbić. Njima je potom uručio i prigodne poklone Zadarske županije.

Pročitano 871 puta

Zadnje objave

kolovoza 03, 2020

Projekt PRIZEFISH - “Upravljanje eko-inovativnim lancima opskrbe u ribarstvu, kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda”

U sklopu projekta PRIZEFISH (Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 31, 2020

Župan čestitao Kurban-bajram

Župan Božidar Longin u povodu velikog islamskog blagdana, Kurban-bajrama, uputio je…
srpnja 24, 2020

Zadarskoj županiji i ove godine petica iz transparentnosti

Zadarska županija i ove godine je na samom vrhu transparentnosti, prema istraživanju…
srpnja 17, 2020

Završeni radovi na sanaciji luke Silba Žalić vrijedni deset milijuna kuna

Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA