Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Generalni direktor Hrvatskih voda posjetio Nin

Posted On Četvrtak, 14 rujna 2017 13:29

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković obišao je danas u pratnji zamjenika župana Šime Vickovića i Šime Mršića, pročelnice Ureda župana Marine Dujmović-Vuković te gradonačelnika Grada Nina Emila Ćurka obrambeni nasip Solane Nin na Miljašić jarugi koji se prelio za vrijeme obilnih kiša.

On je rekao kako se nasip isprao uslijed ekstremnih hidroloških prilika i enormnog protoka u vodotoku koji je bio pet puta veći od onog mjerodavnog kako je nasip bio projektiran. „Problem neće riješiti sama nadogradnja nasipa, moramo iznaći kompleksno rješenje kako bismo dio voda rasteretili na neko drugo, manje ugroženo područje i pružili sigurnost stanovnicima koji ovdje žive“. Rekao je da će Hrvatske vode pristupiti sanaciji već idućeg tjedna i sanirati nasip, ali i istaknuo da je važnije pronaći neko dugoročno rješenje za probleme na ovom području.

Ovaj nasip Solana Nin izgradila je 1950 godine, a Hrvatske vode su ga preuzele i održavale ga proteklih 10 godina. Kako je istaknuo generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković uzrok poplave nije loše stanje nasipa nego prelijevanje preko krune koje je ispralo podnožje i na taj način je došlo do urušavanja jednog dijela nasipa. „No vidljivo je da je zapravo cijela površina bila poplavljena i štete se nisu mogle izbjeći i da nije došlo do prodora nasipa“, rekao je Đuroković. Dodao je kako je danas u radnom posjetu da bi se zajedno s Gradom Ninom i Zadarskom županijom dogovorio oko aktivnosti da se ovakve stvari u budućnosti više ne događaju.

Pročitano 955 puta

Zadnje objave

kolovoza 03, 2020

Projekt PRIZEFISH - “Upravljanje eko-inovativnim lancima opskrbe u ribarstvu, kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda”

U sklopu projekta PRIZEFISH (Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 31, 2020

Župan čestitao Kurban-bajram

Župan Božidar Longin u povodu velikog islamskog blagdana, Kurban-bajrama, uputio je…
srpnja 24, 2020

Zadarskoj županiji i ove godine petica iz transparentnosti

Zadarska županija i ove godine je na samom vrhu transparentnosti, prema istraživanju…
srpnja 17, 2020

Završeni radovi na sanaciji luke Silba Žalić vrijedni deset milijuna kuna

Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA