Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Generalni direktor Hrvatskih voda posjetio Nin

Posted On Četvrtak, 14 rujna 2017 13:29

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković obišao je danas u pratnji zamjenika župana Šime Vickovića i Šime Mršića, pročelnice Ureda župana Marine Dujmović-Vuković te gradonačelnika Grada Nina Emila Ćurka obrambeni nasip Solane Nin na Miljašić jarugi koji se prelio za vrijeme obilnih kiša.

On je rekao kako se nasip isprao uslijed ekstremnih hidroloških prilika i enormnog protoka u vodotoku koji je bio pet puta veći od onog mjerodavnog kako je nasip bio projektiran. „Problem neće riješiti sama nadogradnja nasipa, moramo iznaći kompleksno rješenje kako bismo dio voda rasteretili na neko drugo, manje ugroženo područje i pružili sigurnost stanovnicima koji ovdje žive“. Rekao je da će Hrvatske vode pristupiti sanaciji već idućeg tjedna i sanirati nasip, ali i istaknuo da je važnije pronaći neko dugoročno rješenje za probleme na ovom području.

Ovaj nasip Solana Nin izgradila je 1950 godine, a Hrvatske vode su ga preuzele i održavale ga proteklih 10 godina. Kako je istaknuo generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković uzrok poplave nije loše stanje nasipa nego prelijevanje preko krune koje je ispralo podnožje i na taj način je došlo do urušavanja jednog dijela nasipa. „No vidljivo je da je zapravo cijela površina bila poplavljena i štete se nisu mogle izbjeći i da nije došlo do prodora nasipa“, rekao je Đuroković. Dodao je kako je danas u radnom posjetu da bi se zajedno s Gradom Ninom i Zadarskom županijom dogovorio oko aktivnosti da se ovakve stvari u budućnosti više ne događaju.

Pročitano 1540 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA