Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarska županija podržala akciju Učini mali korak velikim

Posted On Ponedjeljak, 18 rujna 2017 01:27

Zaklada „Hrvatska za djecu“ danas je na Narodnom trgu u Zadru uručila prve primjerke slikovnice „Učini mali korak velikim“ zamjeniku župana Šimi Mršiću i zamjenici gradonačelnika Grada Zadra Jagodi Surać.
Zaklada „Hrvatska za djecu“ planira približiti rad i djelovanje zainteresiranoj javnosti kroz osmišljeni program, a kao jedna od aktivnosti je preuzimanje slikovnice „Učini mali korak velikim“. Ova emotivna slikovnica sadrži želje djece iz neprofitnih i humanitarnih udruga te ustanova i dječjih domova Grada Zadra i Zadarske županije i okolice, a na ovaj način zajedno s hrvatskim građanima vraća osmijehe na dječja lica. Do kraja 2017. godine će nastojati ispuniti 1.000 konkretnih želja djece u potrebi koja nemaju prilike živjeti sretna djetinjstva poput svojih vršnjaka. Predstavljanjem slikovnice, Zaklada nastavlja s još intenzivnijim radom na informiranju i osvješćivanju hrvatske javnosti koje će se tijekom rujna, uz Zadar, nastaviti i kroz najveće hrvatske gradove (Split, Rijeka, Osijek) u kojima će ljudi dobra srca imati prilike detaljno upoznati djelokrug i mogućnosti rada Zaklade kao i ispuniti mnoge dječje želje te vratiti osmijehe na njihova lica.
U svijet različitih dječjih sudbina, ispisanih na stranicama slikovnice „Učini mali korak velikim“, sve prisutne uveli su zamjenica gradonačelnika Grada Zadra, Jagoda Surać te zamjenik župana Zadarske županije, Šime Mršić koji su kao pokrovitelji ove hvalevrijedne inicijative imali priliku preuzeti prve slikovnice te svojim primjerom pozvati okupljene da im se pridruže u ispunjavanju dječjih želja. Tako je zamjenik župana Mršić u ime Zadarske županije, svom desetogodišnjem imenjaku Šimi, poklonio košarkašku loptu, prema njegovoj pisanoj želji.
Slikovnica „Učini mali korak velikim“ posebna je upravo zbog toga što svaki njen primjerak nosi u sebi po jednu konkretnu želju djeteta bez odgovarajuće roditeljske skrbi, prikazanu u obliku crteža koji je njen sastavni dio. Slikovnica ima za cilj približiti djelovanje i rad Zaklade te osvijestiti hrvatsko društvo o važnosti postojećih potreba i problema djece, ali i potaknuti na sudjelovanje u ispunjenju dječjih želja kojim mali korak činimo velikim.
- Zahvaljujem na uručenoj slikovnici te želim svim malim sugrađanima da se danas prije svega dobro zabave, a nama odraslima da učinimo sve u svojoj mogućnosti da se ovakvim dobrim inovativnim projektima doprinese kvalitetnijem odrastanju djece i osvještavanju javnosti o stvarnim potrebama onih manje sretnih i bezbrižnijih djetinjstava – rekao je zamjenik župana Šime Mršić pri preuzimanju ove kreativne slikovnice.

Pročitano 934 puta

Zadnje objave

rujna 16, 2019

Održani posljednji terenski treninzi u sklopu projekta PESCAR

Projekt PESCAR – Pesticide Control and Reduction koji je s provedbom započeo u srpnju…
rujna 11, 2019

U najprestižnijem svjetskom izboru Zadar Cruise Port proglašen Lukom godine 2019.

Zadar, 12. rujna 2019. – Zadar Cruise Port (Putnička luka Gaženica) proglašena je Lukom…
rujna 09, 2019

Prvoga dana škole župan Longin u posjetio Gimnaziju Vladimira Nazora i Školu primijenjene umjetnosti i dizajna

Župan Božidar Longin u pratnji resornog pročelnika Ivana Šimunića i pročelnice Ureda…
rujna 08, 2019

Župan učenicima: Vi ste budućnost naše Domovine

Župan Zadarske županije Božidar Longin sa suradnicima posjetit će u ponedjeljak, 9. rujna…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA