Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Gospodarstvenici iz Koprivničko-križevačke županije OB Zadar donirali 100 tisuća kuna

Posted On Četvrtak, 21 rujna 2017 14:20

Predstavnici Koprivničko-križevačke županije predvođeni županom Darkom Korenom uručili su Općoj bolnici Zadar vrijednu donaciju u iznosu od 100 tisuća kuna. Akciju prikupljanja donacije za OB Zadar pokrenula je HGK Županijska komora Koprivnica, na inicijativu Zadranina Marina Pucara, predsjednika uprave koprivničke Podravke. 

Goste iz Koprivnice u Općoj bolnici Zadar ugostili su župan Zadarske županije Božidar Longin sa suradnicima, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić i ravnatelj bolnice Željko Čulina, 

- Poplava koja je prije desetak dana pogodila našu županiju nepogoda je s kojom se do sada još nismo susreli. Osim što su mnogi domovi poplavljeni, uništena je i komunalna infrastruktura, ali i mnogi javni objekti. Jedan od pogođenih, nažalost, jest i naša Opća bolnica Zadar. Poznato je da se na muci poznaju junaci i da nesreće zbližavaju ljude. Tako su dragi prijatelji iz Koprivničko-križevačke županije bez previše razmišljanja ponudili svoju pomoć. Svima koji su se uključili u ovu hvalevrijednu akciju, u ime svih žitelja Zadarske županije, upućujem svoju iskrenu zahvalu – poručio je župan Longin. 

Uručenju donacije nazočili su Vedran Šimunović potpredsjednik za Korporativni marketing, razvoj i komunikacije Podravke i član Gospodarskog vijeća Županijske komore Koprivnica, Darko Jambreković, član Uprave tvrtke Radnik d.d., Mladen Jozinović, direktor tvrtke Piškornica Sanacijsko odlagalište d.o.o., Krunoslav Vitelj, direktor HGK ŽK Koprivnica i predstavnici HGK Županijske komore Zadar – predsjednik Dario Jurin i direktor Denis Ikić. 

- Svjesni teške situacije u kojoj su se nakon katastrofalnih poplava našli građani Zadra, Nina i okolice, kao i  velikih materijalnih šteta, naša je gospodarska komora  pokrenula zajedničku akciju s ciljem pomoći građanima područja stradalih u poplavi. Vjerujemo kako će ova inicijativa biti poticaj i brojnim drugim gospodarskim subjektima da svi zajedno pokrenemo lanac pomoći i podrške našim Zadranima i svim građanima na područjima stradalim u  poplavama – rekao je župan Darko Koren. 

Prethodno je župan Božidar Longin svojeg kolegu iz Koprivničko-križevačke županije primio u Domu županije gdje su, zajedno sa suradnicima, održali vrlo konstruktivan radni sastanak o mogućnostima dodatnog razvoja suradnje između dvije županije.

 

Pročitano 963 puta

Zadnje objave

veljače 11, 2020

Župan primio učenike 3. razreda OŠ Petar Preradović

Učenici 3. razreda osnovne škole Petra Preradovića iz Zadra sa područnim školama Kožino i…
siječnja 31, 2020

Priopćenje Stožera civilne zaštite Zadarske županije vezano za pojavu Coronavirusa

Stožer civilne zaštite Zadarske županije sastao se dana 31.siječnja 2020.godine kako bi…
siječnja 27, 2020

NAJAVA 21. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

21. sjednica Kolegija župana održat će se dana 28. siječnja (utorak) 2020. godine u 10,00…
siječnja 01, 2020

Novogodišnji posjet rodilištu

Župan Božidar Longin u pratnji ravnatelja Opće bolnice Zadar Željka Čuline i voditelja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA