Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana 4. sjednica partnerskog vijeća

Posted On Petak, 22 rujna 2017 13:57

U petak, 22. rujna 2017. godine održana je 4. sjednica Partnerskog vijeća koje je osnovano u svrhu izrade i praćenja provedbe Županijske razvojne strategije.

„Ova naša današnja sjednica ujedno je i posljednja u procesu izrade Županijske razvojne strategije do 2020. godine. Nakon današnjeg predstavljanja tijeka njene izrade, Županijska razvojna strategija bit će upućena prema Županijskoj skupštini na usvajanje.“, rekao je uvodno župan Božidar Longin.

Tome je dodao kako je Županijska razvojna strategija, sa svim dodacima, završena krajem 2016. godine. „No s obzirom na nužnost izrade Strateške studije o utjecaju na okoliš, a čiji je proces izrade trajao skoro dvije godine, tek sada je novu Županijsku razvojnu strategiju kao cjeloviti dokument moguće dati na usvajanje.“, rekao je župan Longin.

Tek usvajanjem državne Strategije kao strateškog dokumenta višeg reda, stvoreni su uvjeti za usvajanje županijskih razvojnih strategija. Zadarska je županija prva županija koja Županijsku razvojnu strategiju kao cjeloviti strateški dokument, zajedno sa Strateškom studijom o utjecaju na okoliš, upućuje na usvajanje.

Županijska razvojna strategija temeljni je planski dokument strateškog planiranja društveno-gospodarskog razvoja Zadarske županije do 2020. godine. Njenom izradom napravljena je revizija prethodne Strategije, odnosno definiranih komparativnih prednosti, jedinstvenih obilježja, kao i potencijala razvoja naše županije. Također su definirani strateški ciljevi usklađeni s razvojnim prioritetima navedenim u temeljnom strateškom dokumentu Europske unije Europa 2020.

Vizija Zadarske županije u programskom razdoblju uključuje razvoj konkurentnog gospodarstva utemeljenog na znanju i inovacijama; promicanje zelenijeg, konkurentnijeg gospodarstva temeljenog na učinkovitom korištenju resursa te poticanje ekonomije visoke stope zaposlenosti, uz rezultat ekonomske, socijalne i teritorijalne kohezije.

„Iskoristit ću prigodu i uputiti zahvalu svima koji su svojim stručnim savjetima i konkretnim aktivnostima sudjelovali u izradi nove Strategije. Pred nama je vrlo složen i kvalitetan dokument na kojem ćemo temeljiti svoje buduće aktivnosti. Iskreno se nadam da ćemo biti uspješni u ostvarivanju svih ciljeva koje smo si Županijskom razvojnom strategijom postavili. Možda su neki ciljevi i malo ambiciozniji, no u životu je važno podići letvicu i uložiti napor kako bi konačan rezultat bio što bolji.“, rekao je na kraju svog izlaganja župan Božidar Longin.

Regionalni koordinator, Agencija za razvoj Zadarske županije Zadra Nova, koordinira i sudjeluju u izradi Županijske razvojne strategije. U procesu izrade, a sukladno Smjernicama za izradu županijskih razvojnih strategija, praćenje i vrednovanje njihove provedbe , u postupku izrade sudjelovale su 4 radne skupine i 13 fokus grupa sa više od 390 stručnjaka. Na današnjoj sjednici Partnerskog vijeća cjeloviti dokument Županijske razvojne strategije Zadarske županije za razdoblje do 2020. dobio je pozitivno mišljenje, čime su se stekli uvjeti da se dokument preda na usvajanje Županijskoj skupštini.

Pročitano 747 puta

Zadnje objave

veljače 11, 2020

Župan primio učenike 3. razreda OŠ Petar Preradović

Učenici 3. razreda osnovne škole Petra Preradovića iz Zadra sa područnim školama Kožino i…
siječnja 31, 2020

Priopćenje Stožera civilne zaštite Zadarske županije vezano za pojavu Coronavirusa

Stožer civilne zaštite Zadarske županije sastao se dana 31.siječnja 2020.godine kako bi…
siječnja 27, 2020

NAJAVA 21. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

21. sjednica Kolegija župana održat će se dana 28. siječnja (utorak) 2020. godine u 10,00…
siječnja 01, 2020

Novogodišnji posjet rodilištu

Župan Božidar Longin u pratnji ravnatelja Opće bolnice Zadar Željka Čuline i voditelja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA