Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

11. Kolegij župana: Usvojen prijedlog izmjena i dopuna proračuna

Posted On Srijeda, 31 listopada 2018 12:38

Na 11. sjednici Kolegija župana prihvaćen je prijedlog izmjena i dopuna proračuna Zadarske županije za 2018. godinu koji će biti poslan Županijskoj skupštini na usvajanje. Prema prijedlogu pročelnice Upravnog odjela za proračun i financije Bibijane Baričević proračun je povećan za devet milijuna kuna u odnosu na prethodni plan (901.100.000,00 kuna) te sada iznosi 910.100.000,00 kuna.

Izmjene i dopune proračuna Zadarske županije za 2018. godinu izrađuju se zbog potrebe uravnoteženja prihoda po izvorima financiranja kao i rashoda kroz aktivnosti i projekte koji suvezani uz te izvore financiranja. Kod prihoda i primitaka planira se smanjenje prihoda poslovanja za 10,4 milijuna kuna te primitaka od financijske imovine i zaduživanja za 11,5 milijuna kuna, uz istodobno povećanje vlastitih izvora, odnosno viška prihoda iz prethodne godine za 30,8 milijuna kuna“, istaknula je pročelnica Baričević.

Od ukupno planiranih prihoda i primitaka 666,4 milijuna kuna ili 76% odnosi se na proračunske korisnike Zadarske županije - ustanove u zdravstvu, srednje i osnovne škole, ustanove u kulturi i ostale korisnike sustava riznice. Izvorni prihodi Zadarske županije iznose 110,8 milijuna kuna.

Na 11. Kolegiju župana je Općini Novigrad odobreno 15 tisuća kuna za sufinanciranje prijevoza pitke vode, a  Županijskoj lučkoj upravi Zadar odobrena su sredstva za sufinanciranje projektne dokumentacije za dogradnju i sanaciju Luke Pakoštane - uvala Dugovača te Luke Vrgada u Općini Pakoštane kao i  projektne dokumentacije za dogradnju i sanaciju Luke Silba - Žalić. 

Župan je na prijedlog pročelnika Upravnog odjela za javnu nabavu i upravljanje imovinom Nikice Miletića usvojio Prijedlog upute o postupanju u javnoj nabavi roba, radova i usluga. Uputom se uređuje postupanje u upravnim odjelima Zadarske županije te odgovornost službenika u planiranju, pripremi i provedbi postupaka javne nabave, a ona će se primjenjivati i na postupke zajedničke javne nabave koje Zadarska županija provodi u ime i za račun proračunskih korisnika i drugih pravnih osoba u kojima županija ima većinski udio u kapitalu ili odlučivanju.

Upravo je odjel za javnu nabavu i upravljanje imovinom osnovan s ciljem da budemo još transparentniji i da se kroz postupke objedinjene javne nabave, gdje je ona moguća, ostvare znatne uštede. Mislim da smo na pravom putu da to i ostvarimo, a donošenje ove Upute korak je u tom smjeru“, rekao je župan Longin.

Na Kolegiju župana usvojen je Nacrt prijedloga zaključka o prihvaćanju programskog i financijskog izvješća Kazališta lutaka Zadar za prvu polovicu 2018. godine kao i Nacrt prijedloga zaključka o prihvaćanju Izvješća o stanju u prostoru Zadarske županije za razdoblje od 2013. do 2016. godine. Usvojen je i prijedlog Akcijskog plana energetske učinkovitosti Zadarske županije 2017.-2019. godine, a imenovani su članovi Povjerenstva za provedbu Javnog poziva za prikupljanje prijava pravnih osoba za sufinanciranje mjera e-mobilnosti na području Zadarske županije i Povjerenstva za dodjelu Welcome nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2018. godini. Također s ciljem povećanja broja prijava, imenovana je radna skupina za energetsku obnovu višestambenih zgrada u Zadarskoj županiji.

Pročitano 2065 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA