Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan Longin s premijerom Plenkovićem obišao impozantan most dug 36 kilometara

Posted On Ponedjeljak, 05 studenoga 2018 08:40

Izaslanstvo hrvatske Vlade predvođeno predsjednikom Andrejom Plenkovićem, koje boravi u višednevnom posjetu Kini, posjetilo je 36 kilometara dug most Hangzhou Bay, u pratnji predsjednika Uprave kineske kompanije za ceste i mostove Lu Shana, tvrtke koja gradi Pelješki most. Ovaj most izgrađen je u samo pet godina i povezuje najveće svjetske teretne i kontejnerske luke u Nigbou i Šangaju.

Kad smo uživo vidjeli taj iznimni inženjerski i poduzetnički zadatak koji je obavljen na tako zahtjevnom mostu dugačkom 36 kilometara, uvjereni smo da će CRBC biti jednako efikasan i uspješan u izgradnji Pelješkog mosta", rekao je Plenković.

Uz Plenkovića je u obilasku mosta bilo i cjelokupno hrvatsko izaslanstvo, u čijem je sastavu i zadarski župan Božidar Longin.

Nakon obilaska mosta, hrvatsko izaslanstvo je otputovalo u Šangaj gdje su nazočili primanju koje je, uoči prvog China International Import Expo, za šefove delegacija, organizirao kineski predsjednik Xi Jinping. Plenković će u ponedjeljak u Šangaju, uz brojne svjetske čelnike, sudjelovati na otvaranju sajma China International Import Expo, na kojem se očekuje preko 3000 tvrtki iz cijeloga svijeta. Na sajmu će sudjelovati i izaslanstvo HGK-a i predstavnici hrvatskih tvrtki. Ujedno će biti i otvoren prvi ured Hrvatske turističke zajednice u Šangaju.

Hrvatska je delegacija, prije dolaska u Šangaj, već održala niz sastanaka na visokoj razini u Pekingu i Hangzhou. Uz prijem kod predsjednika Vlade NR Kine Li Keqianga, u Pekingu su održali sastanke s predsjednicima uprava i predstavnicima tvrtki China Road and Bridge Corporation, China Railway Engineering Group, Norinco i China Shipbuilding Industry Corporation, te s guvernerom Azijske infrastrukturne investicijske banke Jin Liqunom.

Potom su otputovali u Hangzhou, gdje su razgovarali s Che Junom, čelnim čovjekom pokrajine Zhejiang, s kojom Hrvatska već ima dinamične odnose u pogledu gospodarske razmjene i trgovinske razmjene. Hangzhou je također poznat kao grad gdje je boravio i Marko Polo, koji ga je opisao kao ‘najveličanstveniji grad na svijetu’.

Hrvatsko je izaslanstvo tom prigodom obišlo obalu Zapadnog jezera u Hangzhouu gdje se nalazi spomenik Marku Polu, a kasnije je nazočilo spektakularnoj audio-vizualnoj predstavi koja se odvijala na samoj površini jezera.

Cijeli naš boravak u Kini je izvrsno organiziran i možemo uistinu biti zadovoljni. Dočekali su nas iznimno prijateljski i sastanci su bili doista bili na najvišoj razini. Moj boravak u izaslanstvu premijera Plenkovića veliko je priznanje za Zadarsku županiju i pokazatelj da je prepoznat naš rad u privlačenju investicija. Nadam se da ćemo nakon povratka iz Kine konkretizirati naše razgovore, u prvom redu u razvoju željezničke infrastrukture i suradnje u turizmu”, istaknuo je župan Zadarske županije Božidar Longin.

Foto: Vlada RH / Zadarska županija

 

Pročitano 3022 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA