Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan Longin sudjelovao na otvaranju 54. Vinkovačkih jeseni

Posted On Ponedjeljak, 23 rujna 2019 11:53

Na velikoj pozornici u pješačkoj zoni u Vinkovcima, u petak, 20 . rujna 2019. održan je program svečanosti otvaranja 54. Vinkovačkih jeseni  u kojemu je sudjelovalo niz profesionalnih i amaterskih glumaca te folkloraša i tamburaških sastava.

Svečanosti u Vinkovcima, među brojnim gostima, nazočio je i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković te uz domaćina, župana Vukovarsko-srijemske županije Božu Galića i  župan Zadarske županije Božidar Longin.

“Drage Vinkovčani i Vinkovčanke, meni je zadovoljstvo još jednom biti s vama povodom Vinkovačkih jeseni, ove prekrasne manifestacije na kojoj svi zajedno, zahvaljujući vašem trudu i vašoj predanosti, možemo uživati u hrvatskoj tradicijskoj kulturi, našim običajima, našem folkloru, našem identitetu. Identitetu na istoku Hrvatske gdje Slavonija, Baranja i Srijem znače simboliku privrženosti domovini, ljepoti onoga što nas povezuje i zaista jednom ogromnom sadržaju i bogatstvu hrvatske kulture. Drago mi je da smo kao Vlada još jednom podržali Vinkovačke jeseni, to ćemo činiti i u budućnosti, a gradonačelniče Vama čestitam da su ove tri drage riječi ujedno i ono što sadrži nas projekt Slavonija, Baranja i Srijem koji protekle tri godine pridonosi razvoju istoka Hrvatske. Proglašavam 54. Vinkovačke jeseni otvorenima”, rekao je Andrej Plenković.

Gradonačelnik Ivan Bosančić svima je zaželio dobrodošlicu na 54. Vinkovačke jeseni koje iz godine u godinu u mjesecu rujnu grad Vinkovce ističu kao centar tradicijske kulture i tako već 54 godine.

Ove godine na Vinkovačkim jesenima i Državnoj smotri hrvatskog izvornog folklora  Zadarsku županiju predstavio je KUD „Sveti Ivan Glavosjek“  iz Raštana Donjih koji je sudjelovao i u   svečanom mimohodu folklornih društava u kojem je sudjelovalo  oko  3000 sudionika, 30 konjskih zaprega i 52 konjanika.

Pročitano 1247 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA