Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečano otvoren novi vrtić u Kukljici

Posted On Utorak, 15 listopada 2019 08:22

U Kukljici su u ponedjeljak, 14. listopada svečano otvorene nove prostorije Dječjeg vrtića Manulica.

U izgradnju vrtića ukupno je uloženo 1,850.000 kuna, a najveći dio - 73 posto, odnosno 1,350.000 kuna, stiglo je iz europskih i nacionalnih fondova preko Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU te Zadarske županije, dok je Općina Kukljica iz proračuna izdvojila 500.000 kuna.

Novi vrtić koji se prostire na 160 metara četvornih trenutačno pohađa devetero djece, a može primiti dvadesetero mališana. U novim prostorijama Dječjeg vrtića Manulica uređen je sanitarni čvor, čajna kuhinja, novi sustav grijanja i hlađenja te je kompletno opremljena prostorija za dnevni boravak s pratećim didaktičkim pomagalima.

„Svjedoci smo povijesnog trenutka za naše malo mjesto. Prvi vrtić otvorili smo na katu općinske zgrade prije 14 godina. Kako propisi nalažu da vrtić mora biti u prizemlju, pokrenuli smo projekt gradnje i uređenja novog vrtića, a sve to ne bismo mogli bez potpore države i Zadarske županije, odnosno bespovratnih sredstava nacionalnih i europskih fondova. Sadašnje i buduće generacije Kukljičana na tome su im iznimno zahvalne“, naglasio je načelnik Marin Boško.

Župan Božidar Longin ustvrdio je da, iako Zadarska županija nije osnivač dječjih vrtića na svom području, već su to gradovi i općine, uvijek rado pruža potporu gradnji i rekonstrukciji vrtićkih objekata.

„Skrb o najmlađima naš je prioritet! U tom smislu Zadarska je županija odobrila pomoć i za realizaciju ovoga projekta u Kukljici. Ključ svakoga uspjeha je – čovjek, a naša je misija, stoga, ulagati u čovjeka, prije svega u mlade ljude, jer je budućnost ove općine, naše županije i naše Hrvatske upravo na njima“, rekao je župan Longin te istaknuo kako su Zadarska županija i brojne jedinice lokalne samouprave povećali iznos naknada za novorođenčad. Tako je u prošloj godini iz proračuna Zadarske županije isplaćeno gotovo 2,3 milijuna kuna za 1221 novorođeno dijete, a u prvih osam mjeseci ove godine već je isplaćeno gotovo dva milijuna kuna za 786 djece.

„Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u posljednje dvije godine uložilo je novac u 21 vrtić na području Zadarske županije. Treba svakako naglasiti da je u mandatu aktualne Vlade RH na nacionalnoj razini obnovljeno 500 vrtića, a 157 novih otvoreno što pokazuje koliko je prepoznata važnost kvalitetnih uvjeta za vrtićku djecu, ali i ravnomjernog razvoja svih krajeva naše Domovine jer su vrtići izgrađeni i u brojnim novim naseljima“, kazala je Marija Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku čestitavši lokalnim vlastima na uspješnoj realizaciji ovog projekta i prepoznavanju potrebe ulaganja u sustav predškolskog odgoja i obrazovanja.

Pročitano 1484 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA