Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Vinari u Nadinu službeno otvorili sezonu berbe

Posted On Petak, 04 rujna 2020 17:05

U Nadinskim vinogradima organizirana je svečanost službenog početka sezone berbe grožđa. Prvo je to izdanje manifestacije za koju se organizatori iz Udruge vinara Zadarske županije nadaju da će postati tradicionalna.
Svečanosti je nazočio velik broj vinara i vinogradara s područja Zadarske županije, a nazočnima su se obratili predsjednik Udruge vinara Zadarske županije Tomislav Glavić, gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić te župan Božidar Longin koji je pohvalio udruživanje vinara Zadarske županije kroz zajedničku udrugu, što je pravi put za kvalitetniji nastup na tržištu.
„Ujedno je to dobar primjer, ali putokaz voćarima, maslinarima i povrćarima da krenu u tom smjeru, u čemu ćete svi imati svesrednu pomoć županije. Radimo na brendiranju cijele naše županije kao gastronomske destinacije, u čemu će i Ravni kotari imati priliku dodatno iskoristiti svoje potencijale, s naglaskom na vrhunska vina iz našeg kraja“, poručio je župan uz napomenu kako je s tim ciljem Turistička zajednica Zadarske županije izdala novu brošuru s lokacijama OPG-ova na kojima se može kušati gastronomska ponuda.
„Marketing je iznimno važan, a ovaj današnji događaj također je jedan dobar korak u tom smjeru. Podsjećam i da smo u suradnji s vašom udrugom organizirali sastanak proizvođača s našim ugostiteljima s ciljem povezivanja jer želimo lokalne proizvode u našim restoranima“ dodao je Longin podsjetivši da, uz potpore poljoprivrednicima za koje je i ove godine osigurano milijun kuna, Zadarska županija financira i projekt 'Zaštita i revitalizacija autohtonih sorata vinove loze Sjeverne Dalmacije' kojeg provodi Agronomski fakultet iz Zagreba na poljoprivrednom dobru u Baštici s ciljem doprinosa razvoju i prepoznatljivosti izvornih vina iz naše županije.
Uz Udrugu vinara Zadarske županije, svečanost službenog početka berbe organizirali su Turistička zajednica Ravnih kotara i Udruga vinogradara i vinara Nadin.

Pročitano 357 puta

Zadnje objave

siječnja 07, 2021

Župan čestitao Božić episkopu Nikodimu i pravoslavnim vjernicima

Župan Božidar Longin uputio je božićnu čestitku episkopu dalmatinskom Nikodimu Kosoviću i…
prosinca 31, 2020

Županov posjet djelatnicima granične policije

Župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Mršić u pratnji načelnika Policijske uprave…
prosinca 24, 2020

Dodijeljene nagrade najboljim ribolovcima Zadarske županije

Tradicionalno proglašenje najboljih ribolovaca Zadarske županije koje već 16. godinu…
prosinca 24, 2020

Betlehemsko svjetlo u Zadarskoj županiji

Betlehemsko svjetlo mira stiglo je u Zadarsku županiju! Mladi izviđači iz Udruge izviđača…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA