Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan posjetio škole u Perivoju Vladimira Nazora, u Debeljaku i na Ploči

Posted On Ponedjeljak, 07 rujna 2020 17:37

Župan posjetio škole u Perivoju Vladimira Nazora, u Debeljaku i na Ploči

u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine, prvoga dana nove školske godine, župan Božidar Longin  sa suradnicima  posjetio je  Gimnaziju Vladimira Nazora, Gimnaziju Jurja Barakovića, Prirodoslovno-grafičku školu i  Školu primijenjene umjetnosti i dizajna koje se nalaze u  Perivoju Vladimira Nazora.

 Uz ravnatelje škola nazočan je bio i gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić te saborski zastupnik Rade Šimičević.

Poželjevši svima sretan početak ove nove izazovne školske godine, župan Božidar Longin je rekao kako smo danas ovdje i  zbog završetka obnove zgrade Gimnazija u Perivoju Vladimira Nazora:

„Sigurno je da će nakon što učenici opet sjednu u klupe, boravak u školi biti ugodniji za njih, a i da će biti znatno manje potrebe za potrošnjom energije za grijanje objekta. Slobodno možemo reći kako smo zgradu Gimnazija uredili po mjeri učenika, odnosno dobit ćemo prostor za odgoj i obrazovanje za 21. stoljeće.

Posebno sam emotivan kad je u pitanju ova zgrada jer sam sjedio u ovim školskim klupama te me za nj vežu brojne lijepe uspomene. Danas kada govorimo o uštedom energije za grijanje, među uspomenama moram istaknuti kaljeve peći na drva kojima su se u mojim srednjoškolskim danima grijale učionice u ovoj zgradi.

Kao osnivači školskih ustanova na svom području, intenzivno radimo na stvaranju jednakih uvjeta za školovanje za sve učenike u našoj županiji.“

Ovo je treća školska zgrada čiju je energetsku obnovu Zadarska županija dovršila tijekom ove godine, nakon energetske obnove škola u Škabrnji i Gračacu.

Ukupna vrijednost projekta je 8,23 milijuna kuna, od čega je 2,63 milijuna financirano sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 5,6 milijuna osigurala je Zadarska županija.  Već su spremni i neki novi projekti obnova školskih zgrada, ali i izgradnja jedne nove - Medicinske škole na Relji, u neposrednoj blizini glavne nastavne baze – Opće bolnice Zadar.

Nakon toga župan Božidar Longin  sa suradnicima i u pratnji načelnika Općine Sukošan Ante Martinca  posjetio je područnu školu Debeljak koju pohađaju učenici od 1. do 4. Razreda, a zatim i  obnovljenu i nadograđenu osnovnu školu na Dračevcu, koju su zajednički otvorili gradonačelnik Branko Dukić i jedan učenik prvog razreda. Na otvorenju PŠ Ploča nazočio je i pomoćnik ministra obrazovanja i znanosti Momir Karin.

Pročitano 1691 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA