Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Dovršen dječji vrtić vrijedan 11 milijuna kuna: U posljednje četiri godine izgrađeno i adaptirano više od 40 vrtića u Zadarskoj županiji

Posted On Četvrtak, 25 ožujka 2021 12:39

Župan Božidar Longin u pratnji suradnika posjetio je Općinu Jasenice gdje u s načelnikom Martinom Baričevićem razgovarao o razvojnim projektima koji se provode na tome području.

Trenutno se na području općine radi na više projekata cestovne infrastrukture i uređenju plaža, a posebno se ponose novoizgrađenim dječjim vrtićem Ljubičica vrijednim 11 milijuna kuna koji je financiran europskim i nacionalnim sredstvima. Vrtić je smješten u Maslenici između Općinske uprave i Osnovne škole Petra Zoranića, a imat će jednu jasličku i dvije vrtićke jedinice.

- Briga o djeci je glavni prioritet naše općine pa je ova investicija bila prijeko potrebna. Već smo duže vrijeme razmišljali o ovom projektu, no kada se ukazala mogućnost iskorištavanja EU fondova, ovo je postala obveza. I ispunili smo je. U planu je zapošljavanje devet osoba za rad u dječjem vrtiću čime će se izravno smanjiti broj nezaposlenih u našem kraju, rekao je načelnik Martin Baričević dodavši da je Općina Jasenice do sada izdvajala značajna sredstva za sufinanciranje smještaja djece u dječje vrtiće u Obrovcu, Starigradu i Zadru, pa će tako početkom rada vlastitog vrtića ova sredstva biti preusmjerena u njegov rad.

Objekt površine 870 m2 sa svim pripadajućim prostorijama i opremom te dječjim igralištem u potpunosti je spreman za mogućnost smještaja 52 djece.

Na području Zadarske županije u posljednje četiri godine izgrađeno je, adaptirano i opremljeno više od 40 dječjih vrtića, što su projekti u vrijednosti većoj od 100 milijuna kuna. Od toga je više od 75 milijuna osigurano kroz europske i nacionalne programe financiranja.

- Jedna od najvažnijih demografskih mjera je osigurati djeci smještaj i kvalitetnu skrb u vrtićkim objektima. Veseli me da su nove vrtiće dobila i neka naselja u našoj županiji koja ih do sada nisu imala. To je posebno važno za ravnomjeran razvoj županije i zato čestitam našim općinama i gradovima koji su imali kvalitetno pripremljene i dobro osmišljene projekte. Ovakvi projekti su zalog sigurne budućnosti naših stanovnika, jer se realiziraju prvenstveno radi njih i podizanja kvalitete života, poručio je župan Longin najavivši da Županija priprema i nove mjere kojima bi dugoročno pomogla mladim obiteljima.

- U proteklom smo mandatu povećali iznos rodiljnih naknada za što smo isplatili gotovo 10 milijuna kuna. Mladim obiteljima želimo i dalje osigurati što bolje životne i radne uvjete u našoj županiji. Stoga smo pripremili novi set demografskih mjera, a jedna od prvih bit će subvencija stambenih kredita za višečlane obitelji, istaknuo je župan.

Pročitano 1024 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA