Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarsku županiju posjetilo izaslanstvo prijateljske Južnomoravske regije

Posted On Petak, 01 listopada 2021 15:01
Povod dolaska izaslanstva iz Brna jest održavanje svjetskog prvenstva u Moto Surfu u Zadru Povod dolaska izaslanstva iz Brna jest održavanje svjetskog prvenstva u Moto Surfu u Zadru

Izaslanstvo prijateljske Južnomoravske regije iz Češke predvođeno zamjenikom župana Františekom Luklom boravi u radnom posjetu Zadarskoj županiji. U Domu Županije primili su ih župan Božidar Longin i njegov zamjenik Šime Vicković sa suradnicima.

Povod dolaska izaslanstva iz Brna jest održavanje svjetskog prvenstva u Moto Surfu u Zadru od 1. do 3. listopada. Kako je izumitelj električne surf daske iz Brna, Južnomoravska regija uključila se u organizaciju spomenutog natjecanja.

Zamjenik župana Lukl zahvalio je na financijskoj pomoći Zadarske županije njihovoj regiji koje je u lipnju pogođena tornadom te izrazio zadovoljstvo postupnim popuštanjem epidemioloških mjera koje su dopustile održavanje svjetskog prvenstva, ali i njihova susreta. Pozvao je župana i suradnike u Brno na renomirani turistički sajam Regiontour na kojem Zadarska županija tradicionalno već godinama sudjeluje.

Župan Longin izvijestio je goste o velikom broju čeških turista koji su ovoga ljeta posjetili Zadarsku županiju te iskazao uvjerenje da se kvalitetna suradnja između dvije prijateljske regije može proširiti i na brojna druga područja, prvenstveno kroz razvoj gospodarske suradnje.

Gosti iz Češke svoj boravak u Zadru nastavili su sastankom na Sveučilištu, a zatim u Biogradu na Moru koji ima potpisan sporazum o suradnji s južnomoravskim gradom Kyovom, a čiji je František Lukl bio dugogodišnji gradonačelnik.

Pročitano 1377 puta

Zadnje objave

studenoga 23, 2022

NAJAVA 10. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

10. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 29. studenog…
studenoga 22, 2022

Predstavljanje projekata iz Programa INTERREG V-A Italija - Hrvatska 2014. -2020. u Ferrari (Italija) na SEALOGY-u

Projekti ARGOS - ShARed GOvernance of Sustainable fisheries and aquaculture activities as…
studenoga 17, 2022

TRADICIONALNA JELA ZADARSKE ŽUPANIJE, ODRŽANE RADIONICE PROJEKTA CUHaCHA

U Zadru je 12. studenog 2022. godine u okviru projekta „EnhanCing Sustainable ToUrism…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA