Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan posjetio Dom za starije i nemoćne: Od nove godine povećanje subvencije za smještaj u privatnim domovima

Posted On Utorak, 14 prosinca 2021 16:36
Povodom nadolazećih blagdana župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Dom za starije i nemoćne osobe u Zadru Povodom nadolazećih blagdana župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Dom za starije i nemoćne osobe u Zadru

Povodom nadolazećih blagdana župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Dom za starije i nemoćne osobe u Zadru. Korisnicima i osoblju poželio je sretne božićne blagdane te puno zdravlja u novoj 2022. godini. Longin je korisnicima uručio i blagdanski poklon – novi televizor koji je preuzeo ravnatelj ustanove Marko Buljat.

Dom za starije i nemoćne osobe Zadar županijska je ustanova koja u dvama objektima u Zadru te u podružnicama u Preku i Salima brine za više od 400 korisnika.

Župan Longin pohvalio je povećanje kapaciteta Doma za starije i nemoćne osobe Zadar za 51 ležaj kroz  posljednje dvije godine uređenjem nekadašnjeg odjela Fizikalne terapije i preuređenjem depadanse. Ujedno je podsjetio kako Zadarska županija, zbog znatno više cijene smještaja u privatnim domovima, sufinancira smještaj tamošnjih korisnika iznosom od 500 kuna mjesečno, a za što je tijekom 2021. godine u proračunu osiguran iznos od 3 milijun kuna. Od iduće godine taj će iznos biti povećan na 800 kuna mjesečno po korisniku, za što je u novom proračunu predviđeno 4,2 milijuna kuna.

„Svjesni smo velike potražnje za mjesta u domovima za starije i nemoćne, a s obzirom da su kapaciteti našeg Doma nedostatni, sufinanciramo smještaj u privatnim domovima. Tu mjeru koristi više od 400 korisnika diljem županije i iznimno je dobro prihvaćena“, istaknuo je tom prigodom župan Longin najavivši da bi u idućoj godini trebali krenuti projekti izgradnje novih domova u Poličniku, Sv. Filipu i Jakovu i Preku, kao i Centra za palijativnu skrb (hospicija) u Babindubu.

„U novoj financijskoj omotnici Europske unije otvorila se mogućnost financiranja izgradnje domova za starije i nemoćne te smo u svakodnevnoj komunikaciji s resornim ministarstvom oko pripreme naših projekata. Nastojimo biti županija koja je stvorila sve preduvjete za kvalitetan život svih svojih građana, a brigu za svoje stanovnike treće životne dobi pokazujemo konkretnim mjerama, od sufinanciranja smještaja u privatnim domovima pa do projekata Pomoć u kući starijim osobama i Medicinska skrb starih osoba“, poručio je župan.

Pročitano 326 puta

Zadnje objave

siječnja 06, 2022

Županova čestitka episkopu dalmatinskom povodom pravoslavnog Božića

U povodu pravoslavnog Božića koji se slavi u petak, 7. siječnja župan Božidar Longin…
siječnja 06, 2022

Župan Longin posjetio graničnu policiju: Sigurnost je brend Zadarske županije

Župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Vicković u pratnji načelnika Policijske…
Betlehemsko svjetlo mira i ove je godine stiglo u Zadarsku županiju
prosinca 23, 2021

Betlehemsko svjetlo stiglo u Zadarsku županiju

Betlehemsko svjetlo mira i ove je godine stiglo u Zadarsku županiju. Mladi izviđači iz…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA