Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Izaslanstvo Južnomoravske regije u radnom posjetu Zadarskoj županiji

Posted On Utorak, 26 travnja 2022 13:43
Izaslanstvo Južnomoravske regije iz Češke predvođeno zamjenikom guvernera Lukašem Dubecom boravilo je u višednevnom posjetu Zadarskoj županiji Izaslanstvo Južnomoravske regije iz Češke predvođeno zamjenikom guvernera Lukašem Dubecom boravilo je u višednevnom posjetu Zadarskoj županiji

Ovogodišnje Dane Zadarske županije svojim dolaskom uveličali su i predstavnici inozemnih prijateljskih regija Zadarske županije. Izaslanstvo Južnomoravske regije iz Češke predvođeno zamjenikom guvernera Lukašem Dubecom boravilo je u višednevnom posjetu Zadarskoj županiji prilikom kojeg su posjetili gradove Pag i Nin te Općinu Vir, a posljednjeg dana boravka održali su radni sastanak u Domu Zadarske županije.

U Domu županije primili su ih župan Božidar Longin i predsjednik Županijske skupštine Zoran Šikić, u pratnji pročelnika Krešimira Laštre, predsjednika Županijske gospodarske komore Denisa Ikića i direktorice TZ Zadarske županije Mihaele Kadije.

Župan Longin tijekom sastanka upoznao je goste iz Češke sa strateškim projektima Zadarske županije, stavivši naglasak na potencijale nove luke Gaženica te na planove proširenja Zračne luke Zadar s ciljem pozicioniranja zadarske regije kao važnog prometnog čvorišta ovog dijela Europe. Župan je predstavio potencijale naših gospodarskih zona koje su u neposrednoj blizini Zračne luke Zadar, a zbog svojeg atraktivnog položaja i pripremljenosti prostorno-planske dokumentacije pružaju dodatnu prednost potencijalnim investitorima.

Na sastanku je istaknuto kako su turisti iz Češke bili četvrti po broju ostvarenih dolazaka i noćenja na području Zadarske županije, tako da je njihova vjernost našoj destinaciji bila neupitna čak i za vrijeme dviju pandemijskih sezona.

Gosti iz Južnomoravske regije naglasili su da već nekoliko godina nastoje uspostaviti izravnu zračnu liniju Zadar – Brno te su spremni intenzivirati pregovore da se ova inicijativa uskoro i ostvari.

Južnomoravska regija sa Zadarskom županijom ima najaktivniju i izrazito uspješnu suradnju koja se kontinuirano nastavlja kroz povezivanja s jedinicama lokalne samouprave tako da su u njihovom izaslanstvu, uz političku i gospodarsku delegaciju, bili i predstavnici gradova Oslavany i Ivančice koji su iskazali zanimanje za suradnju s našim gradovima i općinama.

Pročitano 194 puta

Zadnje objave

svibnja 10, 2022

Evakuacija turista i gašenje požara u kampu Zaton

Zadarska županija u sklopu provedbe projekta FIRESPILL – (Fostering improved reaction of…
svibnja 02, 2022

Čestitka župana Longina povodom Ramazanskog bajrama

Povodom prvog dana Ramazanskog bajrama, župan Božidar Longin uputio je čestitku glavnom…
Dom Zadarske županije posjetili su učenici triju četvrtih razreda OŠ Petra Preradovića u pratnji svojih učitelja
travnja 29, 2022

Župan primio četvrtaše iz OŠ Petra Preradovića

U četvrtak, 28. travnja, Dom Zadarske županije posjetili su učenici triju četvrtih…
travnja 29, 2022

Dodjela potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2022. godinu

Dana 22. veljače 2022. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA