Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Izaslanstvo Trnavskog samoupravnog kraja zainteresirano za razvoj gospodarske suradnje

Posted On Utorak, 26 travnja 2022 15:21
Izaslanstvo Trnavskog samoupravnog kraja boravilo je u službenom posjetu Zadarskoj županiji Izaslanstvo Trnavskog samoupravnog kraja boravilo je u službenom posjetu Zadarskoj županiji

Izaslanstvo Trnavskog samoupravnog kraja predvođeno zamjenikom župana Marekom Neštickyem u povodu obilježavanja Dana Zadarske županije boravilo je u službenom posjetu Zadarskoj županiji. Sa slovačkom regijom koja sjedište ima u gradu Trnavi Zadarska županija je 2008. godine sklopila Sporazum o međunarodnoj regionalnoj suradnji.

U Domu Zadarske županije primili su ih župan Božidar Longin i predsjednik Županijske skupštine Zoran Šikić sa suradnicima, uz nazočnost direktorice Turističke zajednice Zadarske županije Mihaele Kadije i predsjednika Županijske gospodarske komore Denisa Ikića.

Jedna od tema sastanka je bila uspostava kulturne i obrazovne suradnje te nastavak daljnjeg regionalnog povezivanja u sektorima turizma. Župan Longin izvijestio je goste o velikom broju slovačkih turista koji su ovoga ljeta posjetili Zadarsku županiju te iskazao uvjerenje da se kvalitetna suradnja između dvije prijateljske regije može proširiti i na brojna druga područja, prvenstveno kroz razvoj gospodarske suradnje.

Slovačko izaslanstvo upoznalo je domaćine s osnovnim podacima o svojoj regiji. Položaj Trnavskog samoupravnog kraja koji graniči s Austrijom, Češkom i Mađarskom otvara im dobre mogućnosti za realizaciju projekata prekogranične suradnje.

Na sastanku je zaključeno da je dodatni razvoj suradnje moguć i u drugim gospodarskim sektorima poput auto-industrije, ekološke poljoprivrede, pčelarstva te ulaganja u turističke projekte. Dogovoreno je da će se, s ciljem dodatnog razvoja suradnje, tijekom ove godine nastojati organizirati B2B poslovni forum gospodarstvenika iz dviju prijateljskih regija.

Pročitano 536 puta

Zadnje objave

studenoga 23, 2022

NAJAVA 10. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

10. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 29. studenog…
studenoga 22, 2022

Predstavljanje projekata iz Programa INTERREG V-A Italija - Hrvatska 2014. -2020. u Ferrari (Italija) na SEALOGY-u

Projekti ARGOS - ShARed GOvernance of Sustainable fisheries and aquaculture activities as…
studenoga 17, 2022

TRADICIONALNA JELA ZADARSKE ŽUPANIJE, ODRŽANE RADIONICE PROJEKTA CUHaCHA

U Zadru je 12. studenog 2022. godine u okviru projekta „EnhanCing Sustainable ToUrism…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA