Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Izaslanstvo Trnavskog samoupravnog kraja zainteresirano za razvoj gospodarske suradnje

Posted On Utorak, 26 travnja 2022 15:21
Izaslanstvo Trnavskog samoupravnog kraja boravilo je u službenom posjetu Zadarskoj županiji Izaslanstvo Trnavskog samoupravnog kraja boravilo je u službenom posjetu Zadarskoj županiji

Izaslanstvo Trnavskog samoupravnog kraja predvođeno zamjenikom župana Marekom Neštickyem u povodu obilježavanja Dana Zadarske županije boravilo je u službenom posjetu Zadarskoj županiji. Sa slovačkom regijom koja sjedište ima u gradu Trnavi Zadarska županija je 2008. godine sklopila Sporazum o međunarodnoj regionalnoj suradnji.

U Domu Zadarske županije primili su ih župan Božidar Longin i predsjednik Županijske skupštine Zoran Šikić sa suradnicima, uz nazočnost direktorice Turističke zajednice Zadarske županije Mihaele Kadije i predsjednika Županijske gospodarske komore Denisa Ikića.

Jedna od tema sastanka je bila uspostava kulturne i obrazovne suradnje te nastavak daljnjeg regionalnog povezivanja u sektorima turizma. Župan Longin izvijestio je goste o velikom broju slovačkih turista koji su ovoga ljeta posjetili Zadarsku županiju te iskazao uvjerenje da se kvalitetna suradnja između dvije prijateljske regije može proširiti i na brojna druga područja, prvenstveno kroz razvoj gospodarske suradnje.

Slovačko izaslanstvo upoznalo je domaćine s osnovnim podacima o svojoj regiji. Položaj Trnavskog samoupravnog kraja koji graniči s Austrijom, Češkom i Mađarskom otvara im dobre mogućnosti za realizaciju projekata prekogranične suradnje.

Na sastanku je zaključeno da je dodatni razvoj suradnje moguć i u drugim gospodarskim sektorima poput auto-industrije, ekološke poljoprivrede, pčelarstva te ulaganja u turističke projekte. Dogovoreno je da će se, s ciljem dodatnog razvoja suradnje, tijekom ove godine nastojati organizirati B2B poslovni forum gospodarstvenika iz dviju prijateljskih regija.

Pročitano 162 puta

Zadnje objave

svibnja 10, 2022

Evakuacija turista i gašenje požara u kampu Zaton

Zadarska županija u sklopu provedbe projekta FIRESPILL – (Fostering improved reaction of…
svibnja 02, 2022

Čestitka župana Longina povodom Ramazanskog bajrama

Povodom prvog dana Ramazanskog bajrama, župan Božidar Longin uputio je čestitku glavnom…
Dom Zadarske županije posjetili su učenici triju četvrtih razreda OŠ Petra Preradovića u pratnji svojih učitelja
travnja 29, 2022

Župan primio četvrtaše iz OŠ Petra Preradovića

U četvrtak, 28. travnja, Dom Zadarske županije posjetili su učenici triju četvrtih…
travnja 29, 2022

Dodjela potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2022. godinu

Dana 22. veljače 2022. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA