Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečano obilježen Dan Općine Gračac

Posted On Srijeda, 27 travnja 2022 12:15
Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen je Dan Općine Gračac Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen je Dan Općine Gračac

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen je Dan Općine Gračac i blagdan nebeskog zaštitnika općine Sv. Jurja. Uz domaćina, općinskog načelnika Roberta Juku nazočnima su se obratili državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Šime Mršić, načelnik sektora u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje Petar Mrkonjić te župan Božidar Longin.

Župan je u svojem govoru naglasio kako ga veseli da u ovom izazovnom pandemijskom vremenu u kojem živimo već drugu godinu, možemo biti zadovoljni aktivnostima i događanjima na području Općine Gračac.

„Županija je, kao i uvijek, pomagala u vašim aktivnostima bilo izravnom financijskom pomoći ili putem naših ustanova i razvojnih agencija. Županijska uprava za ceste tako je, primjerice, kroz dvogodišnje razdoblje uložila 10 milijuna kuna u ovdašnje prometnice i mostove. Značajna sredstva uložili smo i u školstvo, a ovdašnja osnovna škola Nikole Tesle kojoj je županija osnivač, jedna je od četiri školska objekta u Zadarskoj županiji, koje smo energetski obnovili u proteklom razdoblju“,  poručio je župan Longin dodavši da je posebno zadovoljan što je Zadarska županija partner na projektu Centra izvrsnosti Cerovačke špilje, vrijednom 68,5 milijuna kuna, koji se provodi na području Općine Gračac.

„Po završetku ovog projekta dobit ćemo jednu priču na koju svi možemo biti ponosni. Novi Centar izvrsnosti će sasvim sigurno otvoriti nove mogućnosti za razvoj ovog kraja, a svim zaljubljenicima u speleologiju, planinarenje i općenito avanturistički turizam pružiti nezaboravan doživljaj, pogotovo jer je obližnji Crnopački speleološki sustav dulji od 50 kilometra, što ga čini najvećim špiljskim sustavom u Hrvatskoj i jednim od najvećih u Europi. To će biti novi veliki turistički adut ne samo općine Gračac, već cijele regije i dat će dodatnu vrijednost ostalim aktivnostima na ovdašnjem području, ali i otvaranju novih radnih mjesta“, istaknuo je Longin pohvalivši dobru komunikaciju s načelnikom Jukom i njegovim suradnicima naglasivši da se suradnja i dalje pokazuje kao najvažniji način za provedbu kvalitetnih razvojnih projekata čije ostvarenje može našim građanima osigurati bolji i sretniji život.

Na svečanoj sjednici uručena su i općinska priznanja učenicama Teni Nikoden i Mariji Andrić koje su ostvarile zapažene uspjehe u školovanju.

Pročitano 910 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA