Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Podkarpatsko vojvodstvo Zadarsku županiju vidi kao uzor u turizmu

Posted On Četvrtak, 20 travnja 2023 13:23

Izaslanstvo Podkarpatskog vojvodstva, prijateljske poljske regije predvođeno zamjenicom maršala Ewom Draus, boravilo je u službenom posjetu Zadarskoj županiji povodom obilježavanja 30. godišnjice njezinog osnutka.  

Tijekom višednevnog posjeta obišli su više lokacija na području Zadarske županije, a na radnom sastanku u Domu županije primili su ih župan Božidar Longin i predsjednik Županijske skupštine Zoran Šikić sa suradnicima, uz nazočnost direktorice Turističke zajednice Zadarske županije Mihaele Kadije.

Jedna od tema sastanka je bila uspostava znanstvene i obrazovne suradnje te nastavak daljnjeg regionalnog povezivanja u sektoru turizma, u čemu će zasigurno pomoći uspostava izravne zrakoplovne linije između Zadra i Rzeszówa, grada sjedišta Podkarpatskog vojvodstva, koja će prometovati tijekom ljetne sezone.

Župan Longin izvijestio je goste o velikom broju poljskih turista koji su prošle godine posjetili Zadarsku županiju te iskazao uvjerenje da se kvalitetna suradnja između dvije prijateljske regije može proširiti i na brojna druga područja, prvenstveno kroz razvoj gospodarske suradnje.

Zamjenica maršala Ewa Draus iskazala je oduševljenje boravkom u Zadarskoj županiji, a posebno je impresionirana Svečanom sjednicom Županijske skupštine.

Poljsko izaslanstvo upoznalo je domaćine s osnovnim podacima o svojoj regiji. S obzirom da graniče s Ukrajinom, Poljaci su istaknuli izazove s kojima se suočavaju, u prvom redu s priljevom izbjeglica. Unatoč svim izazovima, planiraju dodatno razvijati prometnu infrastrukturu te turističku ponudu, a upravo Zadarsku županiju vide kao uzor u strateškom planiranju, organizaciji te promociji turističkih aktivnosti.

Pročitano 373 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA