Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Podkarpatsko vojvodstvo Zadarsku županiju vidi kao uzor u turizmu

Posted On Četvrtak, 20 travnja 2023 13:23

Izaslanstvo Podkarpatskog vojvodstva, prijateljske poljske regije predvođeno zamjenicom maršala Ewom Draus, boravilo je u službenom posjetu Zadarskoj županiji povodom obilježavanja 30. godišnjice njezinog osnutka.  

Tijekom višednevnog posjeta obišli su više lokacija na području Zadarske županije, a na radnom sastanku u Domu županije primili su ih župan Božidar Longin i predsjednik Županijske skupštine Zoran Šikić sa suradnicima, uz nazočnost direktorice Turističke zajednice Zadarske županije Mihaele Kadije.

Jedna od tema sastanka je bila uspostava znanstvene i obrazovne suradnje te nastavak daljnjeg regionalnog povezivanja u sektoru turizma, u čemu će zasigurno pomoći uspostava izravne zrakoplovne linije između Zadra i Rzeszówa, grada sjedišta Podkarpatskog vojvodstva, koja će prometovati tijekom ljetne sezone.

Župan Longin izvijestio je goste o velikom broju poljskih turista koji su prošle godine posjetili Zadarsku županiju te iskazao uvjerenje da se kvalitetna suradnja između dvije prijateljske regije može proširiti i na brojna druga područja, prvenstveno kroz razvoj gospodarske suradnje.

Zamjenica maršala Ewa Draus iskazala je oduševljenje boravkom u Zadarskoj županiji, a posebno je impresionirana Svečanom sjednicom Županijske skupštine.

Poljsko izaslanstvo upoznalo je domaćine s osnovnim podacima o svojoj regiji. S obzirom da graniče s Ukrajinom, Poljaci su istaknuli izazove s kojima se suočavaju, u prvom redu s priljevom izbjeglica. Unatoč svim izazovima, planiraju dodatno razvijati prometnu infrastrukturu te turističku ponudu, a upravo Zadarsku županiju vide kao uzor u strateškom planiranju, organizaciji te promociji turističkih aktivnosti.

Pročitano 938 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA