Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Južnomoravska regija u posjetu Zadarskoj županiji: Češki turisti treći po broju noćenja u 2022. godini

Posted On Četvrtak, 20 travnja 2023 13:41

Ovogodišnje Dane Zadarske županije uveličali su i predstavnici inozemnih prijateljskih regija Zadarske županije. Izaslanstvo Južnomoravske regije iz Češke predvođeno Ivom Vašíčekom, predsjednikom regionalnog Odbora za financije boravilo je u višednevnom posjetu Zadarskoj županiji.

Posljednjeg dana boravka u Domu Zadarske županije primili su ih župan Božidar Longin i predsjednik Županijske skupštine Zoran Šikić sa suradnicima, a sastanku je nazočio i veleposlanik Češke Republike u Hrvatskoj, Nj. E. Milan Hovorka.

Župan Longin tijekom sastanka upoznao je goste iz Češke sa strateškim projektima Zadarske županije, istaknuvši potencijale luke Gaženica te planove proširenja Zračne luke Zadar s ciljem pozicioniranja naše regije kao važnog prometnog čvorišta ovog dijela Europe. Također, upoznao ih je i s odličnim gospodarskim pokazateljima u 2022. godini te aktivnostima oko brendiranja Zadarske županije kao eno-gastro destinacije.

Na sastanku je istaknuto kako su turisti iz Češke s više od milijun noćenja bili treći po brojnosti na području Zadarske županije u 2022. godini, tako da je njihova vjernost našoj destinaciji i dalje neupitna.

Južnomoravska regija sa Zadarskom županijom ima najaktivniju i izrazito uspješnu suradnju koja se kontinuirano nastavlja suradnjom na brojnim područjima, od kulture, znanosti pa do gospodarstva. Gosti iz Južnomoravske regije naglasili su da i dalje nastoje uspostaviti izravnu zračnu liniju Zadar – Brno te su spremni intenzivirati pregovore da se ova inicijativa uskoro i ostvari.

Veleposlanik Hovorka iskazao je zadovoljstvo činjenicom da je Hrvatska ostvarila svoje najvažnije vanjskopolitičke ciljeve, ulazak u Schengen i Eurozonu, upravo tijekom češkog predsjedanja Europskom unijom. Istaknuo je prijeteljske veze dvaju naroda koji se svake godine dodatno unaprjeđuju.

Pročitano 1236 puta

Zadnje objave

studenoga 29, 2023

Program kreditiranja privatnih iznajmljivača na području Zadarske županije

Zadarska županija je prepoznala privatni smještaj u turizmu kao jedan od osnovnih…
studenoga 28, 2023

NAJAVA 15. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

15. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 5. prosinca…
studenoga 27, 2023

Primanje za Nevešćanina i Perića: Zadru uskoro domaćinstvo Europskog prvenstva u skokovima u vodu

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu Zadarske županije primio skakača u vodu…
studenoga 22, 2023

ODRŽAVANJE OBVEZNIH EDUKACIJA ZA POLJOPRIVREDNIKE U SKLOPU POLJOPRIVREDNOG SAJMA CROAGRO 2023. UZ BESPLATAN ULAZ NA SAJAM

U terminu od 30.11. do 03.12.2023. na Zagrebačkom velesajmu održat će se CROAGRO,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA