Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Posted On Ponedjeljak, 04 rujna 2023 15:00

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića, resornog pročelnika Ivana Šimunića te gradonačelnika Obrovca Ante Župana posjetio je osnovnu i srednju školu u Obrovcu.

Podsjtimo, obje su škole stradale u poplavi koja je u svibnju pogodila područje Grada Obrovca i Općine Gračac, a u tijeku je obnova sportske dvorane u osnovnoj školi te učionica i ureda u prizemlju srednje škole vrijedna oko 150 tisuća eura.

U prvi razred osnovne škole krenula su 23 učenika od čega njih 14 u matičnoj školi u Obrovcu, a prvi razred srednje škole upisalo je 28 učenika u smjerovima gimnazije, ekonomske škole te instalatera kućnih instalacija.

„Ovdje smo kako bismo svima vama, i učenicima i učiteljima, poželjeli sretno još jedno poglavlje u vašim životima. Znam da biste vi, dragi učenici, željeli da praznici potraju još makar dva tjedna, no povratak u školske klupe je neizbježan. I stoga ga ne treba gledati kao nešto strašno, već naprotiv, kao novu priliku, novi izazov. Ponovo ste sa svojim kolegama i prijateljima. Neke možda niste vidjeli cijelo ljeto, a vjerujem da se mnogi od vas vesele i novim znanjima“, istaknuo je župan Longin koji je, uz dvije obrovačke škole, posjetio i područnu školu u Kruševu koju pohađa 60 učenika od 1. do 8. razreda.

„Pozivam vas da iskoristite sve ono dobro i korisno što će vam škola i ove godine pružiti. Usvajajte nova znanja i nove vještine, družite se s vršnjacima uživo, bez ekrana, razgovarajte, postavljajte pitanja svojim učiteljima, upijajte nove spoznaje, formirajte kritičko mišljenje, propitkujte se, gradite životna uvjerenja i stavove. I ne zaboravite da se svaki uloženi trud u konačnici isplati - prije ili kasnije. Poseban pozdrav upućujem prvašićima koji danas prvi put sjedaju u školske klupe. Želim vam da vam škola bude mjesto sreće i veselja u koje ćete dolaziti s osmijehom. Sretno svima u školskoj godini 2023./2024. i puno uspjeha na svim područjima“, poručio je župan.

Pročitano 1169 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA