Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan primio svjetskog prvaka u parataekwondou

Posted On Petak, 20 listopada 2023 14:30

Župan Božidar Longin sa suradnicima primio je u petak, 20. listopada 2023. godine, Matea Škaru, svjetskog prvaka u parataekwondou, člana hrvatske parataekwondo reprezentacije i zadarskog Taekwondo kluba Donat. U njegovoj pratnji bili su njegovi treneri Miljeko Lisica i Đana Bajlo te roditelji.

“Prije svega upućujem svoje iskrene čestitke tebi, dragi Mateo, na osvajanju zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u parataekwondou. Ti si nam svima pokazao koliko je važno biti uporan i vrijedan i kako je upravo to jedini put da se ostvare veliki rezultati. Siguran sam da si inspiracija i svim svojim kolegama i prijateljima u klubu. A također vjerujem da je pred tobom još puno medalja,“ rekao je župan Božidar Longin i dodao kako je medalja veliki uspjeh i njegovih trenera koji su time dodatno potvrdili da je Županijska skupština prošle godine bila u pravu kada im je dodijelila županijsku nagradu.

“ Znam da vam nije uvijek lako, no pravi sportaši nađu motivaciju i snagu i kada je najteže, a rad s djecom i mladima inspiracija je sam po sebi,” rekao je župan Božidar Longin.

Župan je posebno čestitao roditeljima i istaknuo da je svjestan kolika je njihova uloga u Mateovom uspjehu te koliko je odricanja bilo potrebno da bi taj uspjeh bio ostvaren.

„Hvala, Mateo, što si učinio ponosnima ne samo svoju obitelj i prijatelje, već sve nas u Zadarskoj županiji. Sretno tebi i svim ostalim članicama i članovima kluba na budućim natjecanjima,“ dodao je još župan.

Trenerica Đana Bajlo zahvalila je županu na izuzetno dobroj suradnji sa Zadarskom županijom i podršci koju ima Taekwon klub Donat u kojem treniraju i djeca s poteškoćama u razvoju. Dodala je kako je Mateo ovim uspjehom posao primjer i drugoj djeci.

„Sretan sam i ponosan na uspjeh koji sam ostvario. Bila mi je velika čast predstavljati Zadarsku županiju, ali i cijelu Dalmaciju na svjetskom prvenstvu u Meksiku,“ rekao je Mateo Škara na prijemu u Domu Zadarske županije.

Podsjetimo, svjetsko prvenstvo u parataekwondou održano je u rujnu u Veracruzu u Meksiku, a hrvatska reprezentacija je sa 16 natjecatelja osvojila 14 medalja.

Pročitano 1362 puta

Zadnje objave

srpnja 17, 2024

Rezultati Javnog poziva za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Na temelju provedenog Javnog poziva za financiranje uređenja i opremanja dječjih…
srpnja 08, 2024

Nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2024. godinu

Iznimno nam je drago što putem Javnog poziva za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače…
srpnja 05, 2024

Započeo projekt „Central - BIC“

Kick-off sastanakom započeo je projekt Central - BIC_ Central Europe Biodiversity…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA