Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Primanje za Nevešćanina i Perića: Zadru uskoro domaćinstvo Europskog prvenstva u skokovima u vodu

Posted On Ponedjeljak, 27 studenoga 2023 15:36

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu Zadarske županije primio skakača u vodu Mateja Nevešćanina i njegovog trenera Šimu Perića kako bi im čestitao na ostvarenim uspjesima. Podsjetimo, Matej je u kolovozu ove godine osvojio zlatno odličje na Europskom prvenstvu, a on i trener Šime dobitnici su godišnjih nagrada Zadarske županije i Grada Zadra za 2023. godinu.

Uz to, kao šlag na tortu uspješne sezone za najboljeg hrvatskog skakača u vodu stigao je poziv prestižnog Sveučilišta Texas University iz Austina. Nevešćanin bi svoj sportski, ali i obrazovni put od 2025. godine, po završetku srednje škole, trebao graditi kao član renomiranog sveučilišta iz SAD-a koje posljednjih 20-ak godina najuspješnije američko sveučilište u skokovima u vodu.

„Iskrene čestitke upućujem vama i vašim obiteljima, kao i ostalim članovima KSV Zadar 2011. Novim uspjesima potvrdili ste da je godišnja nagrada Zadarske županije stigla u prave ruke. Vaš trud, upornost i marljivost, ali prije svega ljubav i velika strast prema izabranom sportu zasluženo vas vode u nove pobjede. Hvala vam što činite sretnima i ponosnima sve nas u Zadarskoj županiji, a uvjeren sam da je pred vama još mnoštvo uspjeha“, poručio je župan Longin.

„Hvala na potpori i na činjenici da nas sustavno pratite, to nam je dodatna motivacija da nastavimo trenirati i ostvarivati još bolje rezultate. Pred nama su pripreme za nastup na Svjetskom prvenstvu u veljači koje će se održati u Dohi, a bit će izlučno za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Dosadašnji rezultati daju nam za pravo nadati se odlasku u Pariz“, najavio je aktualni juniorski prvak Europe i juniorski viceprvak svijeta u čijoj su pratnji bile ravnateljica Prirodoslovno-grafičke škole u Zadru Anamarija Ivković te njegova razrednica Lucija Mičić.

„Svakako bih zahvalio ravnateljici i profesorima koji iskazuju razumijevanje i za moje sportske obveze, treninge, putovanja, natjecanja. Što se tiče odlaska u SAD, do toga ima još više od godinu i pol dana, ali svakako se veselim da ću svoj sportski razvoj nastaviti na kultnom sveučilištu Texas gdje ću imati sve uvjete za postizanje vrhunskih sportskih rezultata“, istaknuo je Nevešćanin pohvalivši i uvjete koje imaju u Športskom centru Višnjik koji je postao pravo nacionalno središte skokova u vodu. Također, vrlo je izgledno da će Zadar dobiti organizaciju Europskog juniorskog prvenstva u skokovima u vodu, i to 2024. ili 2025. godine, ovisno o terminu dovršetka izgradnje vanjskog bazena sa skakaonicom, najavili su iz tima KSV Zadar 2011.

Pročitano 647 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA