Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Predstavnik Zadarske županije sudjelovao na Općem godišnjem sastanku Europske komisije u Bruxellesu

Posted On Petak, 15 lipnja 2018 09:10

 

U organizaciji Europske komisije i Europskog parlamenta, u Bruxellesu se od 4. do 7. lipnja održao Opći godišnji sastanak predstavnika Europe Direct informacijskih centara (EDIC) pod nazivom „Upoznajte, pitajte, raspravite i pridružite se kampanji Europskih izbora 2019.“na kojem je u sklopu projekta EDIC Zadar sudjelovao predstavnik Zadarske županije.

Opći godišnji sastanak započeo je pozdravnim govorima i predstavljanjem predstavnika Glavne uprave za komunikaciju Europske komisije, a u sjedištu Europskog parlamenta pozdravnim se govorom obratio i zamjenik predsjednika Europskog parlamenta Ramón Luis Valcárcel Sisoa te potom i predsjednik Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (ESGO Luca Jahier.

Puno uspjeha u daljnjem radu poželjeli su i Glavni direktor za komunikaciju Europske komisije Timo Pesonena te predsjednik Europskog odbora regija (CoR) Karl-Heinz Lambertz. Konferencija se nastavila brojnim radionicama paralelnih skupina o strateškim pitanjima i prezentacijama vezanim uz predstavljanje strategije Europskih izbora 2019. - godinu dana unaprijed.

Neke od tema radionica bile su "Pokrenimo građane da ostvare svoje pravo i glasuju“, „Fokusiranje birača u predizbornoj kampanji“, „Ključni elementi kampanje za Europske izbore 2019.“ te mnoge druge.

Predstavnik Zadarske županije sudjelovao je na predavanju u kojem je Mikile Landabaso, direktor za strategijsku i korporacijsku komunikaciju Europske komisije predstavio PUT ZA SIBU. Sibiu je mjesto u Rumunjskoj gdje će se 30. ožujka 2019. godine održati summit o budućnosti Europske unije. Prijedlog o budućnosti EU najavio je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker tijekom svog govora u Europskom parlamentu u Strasbourgu 2017 godine. Sastanak u Sibiuu bit će prvi europski summit nakon Bexita te će okupiti 27 članica EU.

Na sastanku je predstavljen plan proračuna za financijsko razdoblje 2021 -2018  u kojem je Stefan Lehner iz DG Financije detaljno opisao prijedlog koji je Komisija uputila prema Vijeću i Parlamentu.

Na Općem godišnjem sastanku Europe Direct Informacijskih centara (EDIC) sudjelovali su brojni predstavnici EDIC-a, kojih je trenutno diljem EU više od 430.

Više infromacija:

EDIC Zadar web

Internetsko savjetovanje o budućnosti Europe

Facebook

 

Pročitano 2775 puta

Zadnje objave

srpnja 26, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja marikulture za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
srpnja 17, 2024

Rezultati Javnog poziva za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Na temelju provedenog Javnog poziva za financiranje uređenja i opremanja dječjih…
srpnja 08, 2024

Nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2024. godinu

Iznimno nam je drago što putem Javnog poziva za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA