Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Predstavljene aktivnosti i planovi vezani uz izgradnju CGO-a Biljane Donje

Posted On Četvrtak, 22 studenoga 2018 14:14

Donošenjem odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja u postupku javne nabave za projektiranje i izvođenje radova, projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje ušao je u svoju najintenzivniju fazu do sada. Dok se čeka odluka Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave po izjavljenoj žalbi na odluku o odabiru, tvrtka Eko d.o.o. sa suvlasnicima projekta, predstavnicima Zadarske županije, Grada Zadra i Grada Benkovca, javnosti je predstavila odrađene aktivnosti te planove za daljnji napredak projekta, nakon što odluka DKOM-a bude konačna.

U zadnje dvije godine odradili smo značajan posao vezan uz projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje. Svakako su najvažniji donošenje odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja u postupku javne nabave za projektiranje i izvođenje radova na izgradnji Centra kao i pokretanje radova na izgradnji pretovarnih stanica u Biogradu na Moru, Pagu i Gračacu. Osim toga, u zadnjih godinu dana proveli smo intenzivnu kampanju informiranja javnosti o samom projektu kao i važnosti uspostave cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u Zadarskoj i južnom dijelu Ličko-senjske županije“, istaknuo je direktor tvrtke Eko d.o.o. Dino Perović.

Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda u udjelu od 70,652%. U sufinanciranju sudjeluju još i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 19,348% te Zadarska županija i gradovi i općine na području Zadarske i dijela Ličko-senjske županije s 10%.

S obzirom da su dvije pristigle ponude za projektiranje i izgradnju Centra bile više od procijenjene vrijednosti nabave, prije donošenja odluke o odabiru suvlasnici projekta – Zadarska županija, Grad Zadar i Grad Benkovac donijeli su odluke o dodatnom sufinanciranju razlike sredstava.

Izgradnja Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje, uz izgradnju i organiziranje sustava za sakupljanje i recikliranje otpada te sanaciju i zatvaranje službenih odlagališta komunalnog otpada, ključna je za uspostavu cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u našoj županiji. Stoga je iznimno bitno u što kraćem roku ovaj postupak privesti kraju i krenuti s izgradnjom Centra te istovremeno raditi na kontinuiranoj edukaciji naših sugrađana o važnosti učinkovitog gospodarenja otpadom, ali i ulagati u infrastrukturu kako bi im olakšali odvojeno sakupljanje otpada“, poručio je Šime Mršić, zamjenik župana Zadarske županije.

Podršku projektu izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje dali su i Jagoda Surać, zamjenica zadarskog gradonačelnika i Tomislav Klarica, zamjenik gradonačelnika Grada Benkovca. Oni su u svojim obraćanjima istaknuli važnost izgradnje i puštanja u rad Centra za gospodarenje otpadom odnosno uspostave cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u dvije županije.

Pročitano 1667 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA