Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Temelj stvaranja kvalitetne radne snage jest obrazovanje

Posted On Petak, 07 prosinca 2018 14:59

Konferencija o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi održana je u petak, 7. prosinca u Zadru, u okviru drugoga dana Dana hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe, koji se ove godine održavaju u Zadru u organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Konferenciju je otvorio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, a uz zamjenicu gradonačelnika Zadra Jagodu Surać nazočne je pozdravio župan Zadarske županije Božidar Longin.

„Činjenica da se ovogodišnji Dani pomorstva, kao i ova Konferencija, događaju ovdje u Zadru, središtu Zadarske županije, nije slučajna, jer baš našu županiju često se naziva najpomorskijom hrvatskom županijom. Naši žitelji od davnina žive od mora i s morem, a posebno smo ponosni na vještinu i znanje naših pomoraca koji su nadaleko poznati i cijenjeni na svim svjetskim morima“, poručio je Longin naglasivši važnost ulaganja u kadrove i pritom istaknuo veliku ulogu Pomorske škole u Zadru koja već 61 godinu obrazuje mlade pomorce.

 „Temeljni kapital za stvaranje kvalitetne radne snage jest obrazovanje. Da smo svjesni važnosti ulaganja u kadrove, svjedoči i činjenica da u posljednja dva desetljeća kod nas djeluje i stručni studij, odnosno Pomorski odjel Sveučilišta u Zadru. Još jedan od kvalitetnih primjera naše pomorske tradicije je i naša najuspješnija brodarska tvrtka - Tankerska plovidba, koja uspješno plovi svjetskim morima od 1955. godine“, dodao je Longin.

U sadržajnom programu konferencije posebnu je pažnju privukla panel rasprava o prijedlogu novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama na kojoj su sudjelovali ministar Oleg Butković, ministar državne imovine Goran Marić te državni tajnici i pomoćnici ministra iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva turizma, Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

Pročitano 984 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA