Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

11. biciklijada „Od Branimira do Branimira“ okupila preko 450 sudionika

Posted On Ponedjeljak, 15 travnja 2019 12:12

11. biciklijada “Od Branimira do Branimira” okupila je preko 450 sudionika  i bez obzira na promjenu termina i brojna druga događanja danas u Zadru, zadržala svoj status najbrojnije lokalne biciklijade u Hrvatskoj! Među brojnim sudionicima bilo je i ove godine puno djece s roditeljima, a kao i dosadašnjih godina do Nina je vozio i župan Božidar Longin te pročelnici Krešimir Laštro i Bernard Maruna. Ove godine pridružili su nam se i biciklisti iz Osijeka iz Udruge biciklista Kotrljanderi. Sudionike je u Ninu dočekao gradonačelnik Emil Ćurko, a u nagradnom izvlačenju brojeva, biciklu sponzora Calimero sport ostvojio je Deni Viduka.

Ove godine biciklijada „Od Branimira do Branimira“ dio je Projekta  Zero Waste Blue kojeg u Zadarskoj županiji provodi Zadra Nova, te su  tijekom biciklijade korištene metode bez štetnog utjecaja na okoliš.  Projekt Zero Waste Blue nastavak je uspješno završenog EU projekta  Zero Waste, a njegov je cilj analiza negativnog utjecaja na okoliš prilikom organizacije različitih manifestacija i javnih okupljanja. Projekt  Zero Waste Blue implementira se u okviru programa INTERREG Italija- Hrvatska i kapitalizira svoga prethodnika, te proširuju „ideju“Zero Waste-a prilikom organizacije raznih manifestacija. Upravo sportske manifestacije idealne su aktivnosti za primjenu instrumenata koji potiču  održivi lokalni razvoj, a turističku destinaciju čine atraktivnijom tijekom cijele godine.

Kao i svake godine, i ove su u realizaciji biciklijade sudjelovali mnogi  sportski klubovi, kao i Zavod za javno zdravstvo Zadar, te Sportski akademski savez Sveučilišta u Zadru sa svojim studentima sportašima, a među najdugovječnijim  sudionicima ove popularne manifestacije, kojima je bicikl neizostavno  svakodnevno sredstvo prijevoza bili su i ove godine Loreta Belić i Šime  Bajlo.

Svi sudionici 11. biciklijade „Od Branimira do Branimira“ su na startu dobili majicu glavnog sponzora  EVN Croatia plina, a u Ninu ih je čekao topli obrok kojeg je pripremio  kulinarski tim predvođen poznatim kuharom Renatom Kraljevim.

Kao i obično, tijekom biciklijade bio je osiguran siguran nadzor i tehnička pomoć djelatnika Calimero Sporta, koji je i sponzor glavne nagrade - bicikla u izvlačenju lutrije, te besplatnog servisa bicikli na cilju.

Hvala svima koji su sudjelovali, a posebno našim suorganizatorima-BK Zadar i PU Zadarskoj! Hvala i vjernim sponzorima EVN Croatia Plinu, Calimero sportu i OTP banci.

Pročitano 491 puta

Zadnje objave

veljače 26, 2020

NAJAVA 16. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

16. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 3. ožujka (utorak)…
veljače 25, 2020

NAJAVA 22. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

22. sjednica Kolegija župana održat će se dana 26. veljače (srijeda) 2020. godine u 9,00…
veljače 19, 2020

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima Zadarske županije

Projekt PESCAR – Pesticide Control and Reduction financiran iz Interreg IPA Programa…
veljače 11, 2020

Župan primio učenike 3. razreda OŠ Petar Preradović

Učenici 3. razreda osnovne škole Petra Preradovića iz Zadra sa područnim školama Kožino i…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA