Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečano obilježen Dan općine Kukljica

Posted On Četvrtak, 13 lipnja 2019 12:00

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Kukljici je u srijedu, 12. lipnja 2019. godine obilježen Dan općine, ujedno i 23. godišnjica njezina osnutka.

Općinski načelnik Marin Boško u pozdravnom je govoru istaknuo kako je posljednjih godinu dana u Kukljici provedeno 11 projekata vrijednih više od pet milijuna kuna, od čega su dva milijuna dobili iz nacionalnih i europskih fondova.

„Sagrađen je dječji vrtić kojega upravo opremamo, a svečano otvaranje imat ćemo u rujnu. Izgradili smo novo mjesno groblje, obnovili smo fasadu na općinskoj zgradi i javnu rasvjetu, a nastavljena je i katastarska izmjera. Drago mi je što mogu najaviti da će potkraj lipnja započeti gradnja novog dječjeg igrališta u parku ispred općinske zgrade, a turistička ponuda bit će obogaćena uvođenjem turističkog vlakića koji će voziti duž obale“, naglasio je Boško te se pohvalio da su napravljeni i znatni pomaci u infrastrukturi sanacijom nerazvrstanih cesta, plaža i obale. 

Svečanoj sjednici nazočili su zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj Daniel Segarić, načelnici svih općina s otoka Ugljana i Pašmana te čelni ljudi Vatrogasne zajednice Zadarske županije.

Zamjenik Mršić istaknuo je da Zadarska županija pokušava pratiti sve ono što se događa u svim našim općinama i gradovima te pružiti pomoć lokalnoj vlasti u ostvarenju kvalitetnih razvojnih projekata. Pozvao je općinsku upravu da bude aktivna u osmišljavanju novih razvojnih projekata, osobito onih za koje može dobiti novac EU fondova, a za pripremu kojih može koristiti pomoć županijskih razvojnih agencija.

„Vi ste ti koji ste najbliži svojim stanovnicima i samim time najupućeniji u njihove probleme i potrebe. Osluškujte ih i ponudite rješenja vodeći uvijek računa o tome da je potrebno mlade obitelji zadržati na otoku stvarajući im što bolje životne uvjete“, poručio je Mršić.

Pročitano 440 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA