Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Sedma domobranska pukovnija obilježava 27. obljetnicu osnutka

Posted On Petak, 26 srpnja 2019 12:37

Povodom 27. obljetnice osnivanja 7. domobranske pukovnije Zadar, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Zadar, odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

Počast su iskazale obitelji poginulih branitelja, udruge proizašle iz Domovinskog rata, predstavnici Policijske uprave Zadarske i 93. zrakoplovne pukovnije HV-a, izaslanstva Zadarske županije predvođeno županom Božidarom Longinom i Grada Zadra koje je predvodio gradonačelnik Branko Dukić.

Molitvu odrješenja predvodio je župnik Škabrnje don Ivan Rončević, a emotivnim obraćanjem svojih prijatelja suboraca prisjetili su se ratni zapovjednik Danijel Kotlar i Ivica Matešić-Jeremija. Sveta misa zadušnica održana je u kapelici na Gradskom groblju.

Sedma domobranska pukovnija Zadar je osnovana 27. srpnja 1992. godine. Prva je to domobranska postrojba koja je sudjelovala u borbenim akcijama u Domovinskom ratu, a kroz sastav pukovnije prošlo je više od pet tisuća branitelja zadarskog kraja. Tijekom Domovinskog rata poginulo je 35 pripadnika postrojbe, a više od stotinu ih je ranjeno.

Vojni stručnjaci ističu da je bila jedna od najbolje organiziranih i ustrojenih pukovnija u Oružanim snagama Republike Hrvatske. Ovu postrojbu odlikovala je predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, odličjem Reda Nikole Šubića Zrinskog.

Pročitano 378 puta

Zadnje objave

kolovoza 03, 2020

Projekt PRIZEFISH - “Upravljanje eko-inovativnim lancima opskrbe u ribarstvu, kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda”

U sklopu projekta PRIZEFISH (Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 31, 2020

Župan čestitao Kurban-bajram

Župan Božidar Longin u povodu velikog islamskog blagdana, Kurban-bajrama, uputio je…
srpnja 24, 2020

Zadarskoj županiji i ove godine petica iz transparentnosti

Zadarska županija i ove godine je na samom vrhu transparentnosti, prema istraživanju…
srpnja 17, 2020

Završeni radovi na sanaciji luke Silba Žalić vrijedni deset milijuna kuna

Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA