Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Potpisan Ugovor o osnivanju prava građenja između Zadarske županije i RCK Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar

Posted On Četvrtak, 05 rujna 2019 10:35

U četvrtak 5. rujna 2019. u Domu Zadarske županije potpisan je Ugovor o osnivanju prava građenja  između Zadarske županije i Medicinske škole Ante Kuzmanić Zadar kao nositelja prava građenja. Riječ je o zgradi nekadašnjeg Srednjoškolskog đačkog doma, sa dvorištem i pomoćnim objektom, koja se nalazi na Relji.

Navedenu nekretninu Zadarska županija opterećuje pravom građenja u korist Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar, kao nositelja prava građenja u svrhu rekonstrukcije, obnove i uređenja postojeće zgrade za potrebe uspostave regionalnog centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, u podsektoru zdravstvo. Pravo građenja osniva se bez naknade, na rok od četrdeset  godina.

Pozdravljajući nazočne, župan Božidar Longin rekao je kako je ovo prvi korak za jedan od najznačajnijih projekata za budućnost školstva Zadarske županije.

„Uvijek ističemo kako nam je cilj, kao osnivačima škola, svim učenicima u županiji omogućiti što kvalitetnije uvjete školovanja.  Ključ svakoga uspjeha je - čovjek. Naša misija je, stoga, ulagati u čovjeka, prije svega u mlade ljude, jer je budućnost ove županije i naše Hrvatske upravo na njima.“, rekao je župan Longin i podsjetio da je Medicinska škola Ante Kuzmanića  prošle godine odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana Centrom kompetentnosti za područje pet županija: Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Karlovačke i Zadarske u sektoru zdravstva, te da unutar naše Županije taj status ima i Strukovna škola Vice Vlatkovića.

„Kako sadašnji prostor kojim raspolaže Medicinska škola nije dovoljan za ostvarenje svih aktivnosti koje škola provodi, pojavila se ideja o uređenju zgrade nekadašnjeg Srednjoškolskog đačkog doma u koji bi se škola u potpunosti preselila. Kao što znate, u međuvremenu smo riješili i imovinsko-pravni status te zgrade. Veliku prednost toj ideji daje činjenica da je nova lokacija u neposrednoj blizini glavne nastavne baze Opće bolnice Zadar, ali i zgrade naše nove Poliklinike.

Kako županijski proračun, jasno, ne bi mogao podnijeti teret obnove zgrade bivšeg Doma, sredstva smo odlučili osigurati kroz javni poziv Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.“, naveo je župan Longin.

 Projektni prijedlog priprema Razvojna agencija ZADRA NOVA koja, u suradnji sa Školom i partnerima, a maksimalni iznos bespovratnih sredstava po projektnom prijedlogu iznosi 30 milijuna kuna.

„Ovo je veliki događaj za našu školu koja  dogodine slavi 200. obljetnicu od utemeljenja. Škola je mijenjala lokacije, a kako se razvijala postala je najtraženija škola za upis, a odabrana je i među 70 elitnih škola u svijetu po korištenju suvremenih tehnologija“, ponosno je istaknuo dugogodišnji ravnatelja škole Davor Vidaković i posebno naglasio izvrsnu suradnju sa Zadarskom županijom koja predstavlja najbolji primjer  suradnje s osnivačem u Hrvatskoj. „Realizacijom ovog projekta škola će dobiti najbolje uvjete za rad od svih 23 zdravstvenih škola u Hrvatskoj.“, rekao je ravnatelj Davor Vidaković.

Ravnateljica ZADRE NOVE Marina Dujmović-Vuković je rekla kako će glavne aktivnosti Medicinske škole kao Regionalnog centra kompetentnosti biti unaprjeđenje postojećih i izrada novih programa rada, jačanje kapaciteta nastavnika kroz edukaciju, razvoj strukovnih programa usavršavanja i cjeloživotnog učenja sukladno potrebama gospodarstva i tržišta rada, razvoj učenja temeljenog na radu, suradnja obrazovnih ustanova s gospodarskim subjektima, promocija strukovnih zanimanja, sudjelovanje u provedbi projekata vezanih uz poboljšanje kvalitete strukovnog obrazovanja i njegove prilagodbe gospodarskim potrebama. „Sve ove aktivnosti za podizanje kvalitete rada prati nabava opreme  te infrastrukturni radovi koji će biti prijavljeni na idući natječaj“, rekla je ravnateljica ZADRE NOVE koja u suradnji sa Školom i partnerima priprema projektni prijedlog. Maksimalni iznos bespovratnih sredstava po projektnom prijedlogu iznosi 30.000.000,00 kn.

U ovom projektu partner Zadarskoj županiji je Primorsko-goranska županija.

Pročitano 1214 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA