Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Ministrica demografije u Zadarskoj županiji: do 30. rujna u sve centre za socijalnu skrb uvodi se fizička i tehnička zaštita

Posted On Petak, 27 rujna 2019 16:25

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković sa suradnicima posjetila je danas Zadarsku  županiju i održala sastanak s ravnateljima i voditeljima podružnica centara za socijalnu skrb Zadar, Gračac, Pag, Benkovac i  Biograd na Moru te ravnateljicama ustanova iz sustava socijalne skrbi Centra za rehabilitaciju Sv.Filip i Jakov, Doma za odgoj djece i mladeži Zadar, Doma za odrasle Sv. Frane, Doma za odrasle osobe Zemunik i podružnice Obiteljskog centra u Zadru. Ministrica je održala radni sastanak u Domu županije u nazočnosti župana Božidara Longina te resornog pročelnika Bernarda Marune, a cilj je jačanje međusobne suradnje između jedinica lokalne i regionalne samouprave, centara za socijalnu skrb i svih ustanova iz sustava socijalne skrbi i Ministarstva.

Tema današnjeg sastanka je bila aktualna situacija u ustanovama iz sustava socijalne skrbi kojima je osnivač Republika Hrvatska, a osnovni naglasci sastanka su bili suradnja između jedinica lokalne i regionalne samouprave i ministarstva.

„Suradnja koju smo do sada imali sa Zadarskom županijom izuzetno je dobra“, rekla je ministrica Vesna Bedeković i dodala kako je  jedan od bitnih naglasaka današnjeg sastanka bilo privođenje kraju svih aktivnosti vezanih za uvođenje fizičke i tehničke zaštite u Centre za socijalnu skrb i podružnice centara.

„Mogu reći  da sve aktivnosti privodimo kraju, uglavnom u svim Centrima i podružnicama je privedena kraju javna nabava, dobivene su sve suglasnosti i svi centri će biti pokriveni ili zaštitarskom službom ili detektorima metala.“, rekla je ministrica dodajući kako je rok za ove aktivnosti  30. rujna 2019. godine.

„Osim fizičke i tehničke zaštite u svim centrima, da nam se ne bi dogodile tragične situacije poput onog u Đakovu, između ostalog  idemo na postizanje dobivanja statusa službene osobe za sve socijalne radnike i sve stručne radnike u sustavu socijalne skrbi, u tom smislu kazneni zakon je u javnom savjetovanju gdje su unesene odredbe kojima se svim socijalnim radnicima i stručnim radnicima u sustavu dodjeljuje status službene osobe, a Zakon bi trebao stupiti na snagu s idućom godinom. Bitno je i osnaživati socijalne radnike u smislu stalnog stručnog usavršavanja kako bi mogli odgovoriti na sve kompleksnije izazove s kojima se susreću u današnje vrijeme, a isto tako njihovo kadrovsko i brojno osnaživanje“, istaknula je ministrica Bedeković dodajući da iako je još uvijek na snazi zabrana zapošljavanja, na temelju analize koja se trenutačno  radi, tamo gdje je najkritičnije i tamo gdje se utvrdi da nedostaje stručnog kadra, ta će se mjesta popunjavati.

„Iako je sastanak održan u Domu županije, ministrica je bila domaćin, prošli smo mnogo tema i aktivnosti svih  ustanova, ima lijepih vijesti, uskoro ćemo imati otvorenja nekih  novih objekata. Zahvaljujemo ministrici na jako dobroj suradnji i na novostima koje ćemo imati priliku vidjeti“, rekao je župan Božidar Longin i dodao kako Županija ima  odličnu suradnju sa svim ustanovama iz područja socijalne skrbi, te da su nam  svima u interesu kvalitetne socijalne usluge.

Ministrica je tijekom svog boravka u Zadru posjetila Centar za socijalnu skrb u Zadru i Dom za odrasle osobe Sv.Frane, a u nastavku radnog posjeta obići će i Dom za odgoj djece i mladeži, Centar za socijalnu skrb u Biogradu i Centar za rehabilitaciju Sv.Filip i Jakov.

Pročitano 948 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA