Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Ministrica demografije u Zadarskoj županiji: do 30. rujna u sve centre za socijalnu skrb uvodi se fizička i tehnička zaštita

Posted On Petak, 27 rujna 2019 16:25

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković sa suradnicima posjetila je danas Zadarsku  županiju i održala sastanak s ravnateljima i voditeljima podružnica centara za socijalnu skrb Zadar, Gračac, Pag, Benkovac i  Biograd na Moru te ravnateljicama ustanova iz sustava socijalne skrbi Centra za rehabilitaciju Sv.Filip i Jakov, Doma za odgoj djece i mladeži Zadar, Doma za odrasle Sv. Frane, Doma za odrasle osobe Zemunik i podružnice Obiteljskog centra u Zadru. Ministrica je održala radni sastanak u Domu županije u nazočnosti župana Božidara Longina te resornog pročelnika Bernarda Marune, a cilj je jačanje međusobne suradnje između jedinica lokalne i regionalne samouprave, centara za socijalnu skrb i svih ustanova iz sustava socijalne skrbi i Ministarstva.

Tema današnjeg sastanka je bila aktualna situacija u ustanovama iz sustava socijalne skrbi kojima je osnivač Republika Hrvatska, a osnovni naglasci sastanka su bili suradnja između jedinica lokalne i regionalne samouprave i ministarstva.

„Suradnja koju smo do sada imali sa Zadarskom županijom izuzetno je dobra“, rekla je ministrica Vesna Bedeković i dodala kako je  jedan od bitnih naglasaka današnjeg sastanka bilo privođenje kraju svih aktivnosti vezanih za uvođenje fizičke i tehničke zaštite u Centre za socijalnu skrb i podružnice centara.

„Mogu reći  da sve aktivnosti privodimo kraju, uglavnom u svim Centrima i podružnicama je privedena kraju javna nabava, dobivene su sve suglasnosti i svi centri će biti pokriveni ili zaštitarskom službom ili detektorima metala.“, rekla je ministrica dodajući kako je rok za ove aktivnosti  30. rujna 2019. godine.

„Osim fizičke i tehničke zaštite u svim centrima, da nam se ne bi dogodile tragične situacije poput onog u Đakovu, između ostalog  idemo na postizanje dobivanja statusa službene osobe za sve socijalne radnike i sve stručne radnike u sustavu socijalne skrbi, u tom smislu kazneni zakon je u javnom savjetovanju gdje su unesene odredbe kojima se svim socijalnim radnicima i stručnim radnicima u sustavu dodjeljuje status službene osobe, a Zakon bi trebao stupiti na snagu s idućom godinom. Bitno je i osnaživati socijalne radnike u smislu stalnog stručnog usavršavanja kako bi mogli odgovoriti na sve kompleksnije izazove s kojima se susreću u današnje vrijeme, a isto tako njihovo kadrovsko i brojno osnaživanje“, istaknula je ministrica Bedeković dodajući da iako je još uvijek na snazi zabrana zapošljavanja, na temelju analize koja se trenutačno  radi, tamo gdje je najkritičnije i tamo gdje se utvrdi da nedostaje stručnog kadra, ta će se mjesta popunjavati.

„Iako je sastanak održan u Domu županije, ministrica je bila domaćin, prošli smo mnogo tema i aktivnosti svih  ustanova, ima lijepih vijesti, uskoro ćemo imati otvorenja nekih  novih objekata. Zahvaljujemo ministrici na jako dobroj suradnji i na novostima koje ćemo imati priliku vidjeti“, rekao je župan Božidar Longin i dodao kako Županija ima  odličnu suradnju sa svim ustanovama iz područja socijalne skrbi, te da su nam  svima u interesu kvalitetne socijalne usluge.

Ministrica je tijekom svog boravka u Zadru posjetila Centar za socijalnu skrb u Zadru i Dom za odrasle osobe Sv.Frane, a u nastavku radnog posjeta obići će i Dom za odgoj djece i mladeži, Centar za socijalnu skrb u Biogradu i Centar za rehabilitaciju Sv.Filip i Jakov.

Pročitano 1004 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA