Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Benkovačkim poduzetnicima 3,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Posted On Srijeda, 16 listopada 2019 14:18

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić potpisao je u utorak, 15. listopada u Benkovcu ugovore o sufinanciranju projekata poduzetnika vrijedne 3,4 milijuna kuna. Ministar je dodijelio sedam ugovora u okviru poziva Razvoj poduzetništva u gradu Benkovcu usmjerenog na povećanje kapaciteta za razvoj malog i srednjeg poduzetništva.

„Ukupno je u gradu Benkovcu ugovoreno preko 106 milijuna kuna različitih projekata, a sada potpisujemo dodatnih 3,4 milijuna kuna. Najbitnije je da ti novci idu poduzetnicima za zapošljavanje na ovom području. To je možda najbolji primjer na koji europski fondovi mijenjaju Hrvatsku i na koji način vama poduzetnicima omogućuju da ostanete na ovom području i otvarate radna mjesta žiteljima ovoga područja“, izjavio je ministar Pavić na svečanoj dodjeli ugovora benkovačkim poduzetnicima kojoj je nazočio i zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić.

„Ovo je samo jedan u nizu projekata koje na području Zadarske županije financiramo sredstvima iz europskih fondova. Tu smo među najuspješnijim županijama, a dosad su potpisani ugovori vrijedni više od 2,4 milijarde kuna. Realiziraju se vrlo konkretni projekti kojima se podižu standard i kvaliteta života, a ovaj projekt će dati dodatan doprinos kontinuiranom rastu zaposlenosti na području Zadarske županije. Benkovac je jedan od primjera kvalitetne sinergije lokalne i regionalne vlasti s Vladom RH. Dovoljno je prošetati gradom i vidjeti gradilišta za brojne razvojne projekte poput uređenja povijesne jezgre grada“, istaknuo je Mršić pohvalivši gradonačelnika Benkovca Tomislava Bulića i njegove suradnike na kvalitetno pripremljenim projektima.

Ugovori s benkovačkim poduzetnicima potpisani su u okviru Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima. Riječ je novom pristupu integriranih ulaganja u pet odabranih depriviranih pilot područja (Petrinja, Knin, Vukovar, Benkovac i Beli Manastir s Dardom), a s ciljem njihovog fizičkog, socijalnog i gospodarskog oporavka. Ulaganja se provode u različita područja koja su identificirana u Intervencijskom planu svakog odabranog pilot područja.

U Intervencijskom planu grada Benkovca i pratećem Akcijskom planu identificirana je potreba ulaganja u razvoj poduzetništva, stoga je Poziv usmjeren na povećanje kapaciteta za razvoj malog i srednjeg poduzetništva na području grada Benkovca.

Pročitano 805 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…
svibnja 04, 2020

Župan uputio čestitku vatrogascima povodom blagdana sv. Florijana

Dan vatrogastva u Republici Hrvatskoj slavi se 4. svibnja, na dan svetog Florijana,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA