Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Benkovačkim poduzetnicima 3,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Posted On Srijeda, 16 listopada 2019 14:18

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić potpisao je u utorak, 15. listopada u Benkovcu ugovore o sufinanciranju projekata poduzetnika vrijedne 3,4 milijuna kuna. Ministar je dodijelio sedam ugovora u okviru poziva Razvoj poduzetništva u gradu Benkovcu usmjerenog na povećanje kapaciteta za razvoj malog i srednjeg poduzetništva.

„Ukupno je u gradu Benkovcu ugovoreno preko 106 milijuna kuna različitih projekata, a sada potpisujemo dodatnih 3,4 milijuna kuna. Najbitnije je da ti novci idu poduzetnicima za zapošljavanje na ovom području. To je možda najbolji primjer na koji europski fondovi mijenjaju Hrvatsku i na koji način vama poduzetnicima omogućuju da ostanete na ovom području i otvarate radna mjesta žiteljima ovoga područja“, izjavio je ministar Pavić na svečanoj dodjeli ugovora benkovačkim poduzetnicima kojoj je nazočio i zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić.

„Ovo je samo jedan u nizu projekata koje na području Zadarske županije financiramo sredstvima iz europskih fondova. Tu smo među najuspješnijim županijama, a dosad su potpisani ugovori vrijedni više od 2,4 milijarde kuna. Realiziraju se vrlo konkretni projekti kojima se podižu standard i kvaliteta života, a ovaj projekt će dati dodatan doprinos kontinuiranom rastu zaposlenosti na području Zadarske županije. Benkovac je jedan od primjera kvalitetne sinergije lokalne i regionalne vlasti s Vladom RH. Dovoljno je prošetati gradom i vidjeti gradilišta za brojne razvojne projekte poput uređenja povijesne jezgre grada“, istaknuo je Mršić pohvalivši gradonačelnika Benkovca Tomislava Bulića i njegove suradnike na kvalitetno pripremljenim projektima.

Ugovori s benkovačkim poduzetnicima potpisani su u okviru Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima. Riječ je novom pristupu integriranih ulaganja u pet odabranih depriviranih pilot područja (Petrinja, Knin, Vukovar, Benkovac i Beli Manastir s Dardom), a s ciljem njihovog fizičkog, socijalnog i gospodarskog oporavka. Ulaganja se provode u različita područja koja su identificirana u Intervencijskom planu svakog odabranog pilot područja.

U Intervencijskom planu grada Benkovca i pratećem Akcijskom planu identificirana je potreba ulaganja u razvoj poduzetništva, stoga je Poziv usmjeren na povećanje kapaciteta za razvoj malog i srednjeg poduzetništva na području grada Benkovca.

Pročitano 1044 puta

Zadnje objave

srpnja 22, 2021

Krajem lipnja više od 60 tisuća zaposlenih u Zadarskoj županiji

Zadarska županija i na koncu šestog mjeseca 2021. godine bilježi značajno povećanje broja…
Župan Longin održao je u Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku redoviti radni sastanak s načelnicima i gradonačelnicima
srpnja 21, 2021

U Poličniku održan radni sastanak župana s gradonačelnicima i načelnicima

Župan Božidar Longin održao je danas u Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku redoviti…
srpnja 20, 2021

Župan primio zadarske vinare koji su osvojili 17 medalja na Decanteru

Župan Božidar Longin sa suradnicima primio je u Domu županije vinare iz Zadarske županije…
Prijam za KKOI Zadar osvajače dvostruke krune
srpnja 20, 2021

Prijam za KKOI Zadar osvajače dvostruke krune

Članove Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Zadar koji su ove godine osvojili…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA