Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Benkovačkim poduzetnicima 3,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Posted On Srijeda, 16 listopada 2019 14:18

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić potpisao je u utorak, 15. listopada u Benkovcu ugovore o sufinanciranju projekata poduzetnika vrijedne 3,4 milijuna kuna. Ministar je dodijelio sedam ugovora u okviru poziva Razvoj poduzetništva u gradu Benkovcu usmjerenog na povećanje kapaciteta za razvoj malog i srednjeg poduzetništva.

„Ukupno je u gradu Benkovcu ugovoreno preko 106 milijuna kuna različitih projekata, a sada potpisujemo dodatnih 3,4 milijuna kuna. Najbitnije je da ti novci idu poduzetnicima za zapošljavanje na ovom području. To je možda najbolji primjer na koji europski fondovi mijenjaju Hrvatsku i na koji način vama poduzetnicima omogućuju da ostanete na ovom području i otvarate radna mjesta žiteljima ovoga područja“, izjavio je ministar Pavić na svečanoj dodjeli ugovora benkovačkim poduzetnicima kojoj je nazočio i zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić.

„Ovo je samo jedan u nizu projekata koje na području Zadarske županije financiramo sredstvima iz europskih fondova. Tu smo među najuspješnijim županijama, a dosad su potpisani ugovori vrijedni više od 2,4 milijarde kuna. Realiziraju se vrlo konkretni projekti kojima se podižu standard i kvaliteta života, a ovaj projekt će dati dodatan doprinos kontinuiranom rastu zaposlenosti na području Zadarske županije. Benkovac je jedan od primjera kvalitetne sinergije lokalne i regionalne vlasti s Vladom RH. Dovoljno je prošetati gradom i vidjeti gradilišta za brojne razvojne projekte poput uređenja povijesne jezgre grada“, istaknuo je Mršić pohvalivši gradonačelnika Benkovca Tomislava Bulića i njegove suradnike na kvalitetno pripremljenim projektima.

Ugovori s benkovačkim poduzetnicima potpisani su u okviru Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima. Riječ je novom pristupu integriranih ulaganja u pet odabranih depriviranih pilot područja (Petrinja, Knin, Vukovar, Benkovac i Beli Manastir s Dardom), a s ciljem njihovog fizičkog, socijalnog i gospodarskog oporavka. Ulaganja se provode u različita područja koja su identificirana u Intervencijskom planu svakog odabranog pilot područja.

U Intervencijskom planu grada Benkovca i pratećem Akcijskom planu identificirana je potreba ulaganja u razvoj poduzetništva, stoga je Poziv usmjeren na povećanje kapaciteta za razvoj malog i srednjeg poduzetništva na području grada Benkovca.

Pročitano 1489 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA