Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Prisjećanje na 28. godišnjicu stradanja Škabrnje

Posted On Ponedjeljak, 18 studenoga 2019 09:36

U Škabrnji je komemorativnim programom i kolonom sjećanja obilježena 28. godišnjica stradanja ovog ravnokotarskog mjesta. Svetu misu za sve poginule u Domovinskom ratu u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije predvodio je nadbiskup zadarski msgr. Želimir Puljić. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju za poginule u Domovinskom ratu na groblju sv. Luke i kod Središnjeg križa na spomen obilježju masovne grobnice odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Škabrnje.

Počast stradalim mještanima Škabrnje odali su brojni uzvanici - potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević, koji je ujedno bio izaslanik predsjednika Vlade i predsjednice RH, Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te Ivan Malenica, ministar uprave, dok je general bojnik Miljenko Filipović bio izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora. Izaslanstvo hrvatskih županija predvodio je župan Božidar longin, dok je vijenac u ime gradova položio gradonačelnik Zadar Branko Dukić.

„Vukovar, Škabrnja i sve žrtve u Domovinskom ratu nikada ne smiju biti zaboravljeni. Hrvatska vojska je napravila hodnju od Vukovara do Škabrnje kako bismo odali počast svim poginulima u Domovinskom ratu. Danas Hrvatsku štiti moćna vojska. Upravo zato kako se ovakvi zločini nikada ne bi ponovili u Hrvatskoj“, poručio je Damir Krstičević.

U Škabrnji se, prema procjenama, okupilo više od deset tisuća ljudi, a općinski načelnik Nediljko Bubnjar pohvalio je odluku hrvatske Vlade da od iduće godine Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje bude neradni dan.

„Na taj način će još više ljudi moći odati počast žrtvama velikosrpske agresije u Vukovaru i Škabrnji, a ujedno se prisjetiti svih poginulih hrvatskih branitelja i civila u Domovinskom ratu“, kazao je Bubnjar.

Pročitano 105 puta

Zadnje objave

ožujka 30, 2020

Odgađanje Odluke o odobravanju potpora za programe i projekte

S obzirom na trenutačnu situaciju epidemije širenja bolesti COVID-19 uzrokovanu virusom…
ožujka 13, 2020

Župan Longin: Moramo biti odgovorni i pratiti upute mjerodavnih

„Iako nema potvrđenih slučajeva koronavirusa u Zadarskoj županiji, moramo biti odgovorni,…
veljače 28, 2020

Norveški veleposlanik u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji

Župan Božidar Longin primio je u nastupni posjet Nj. E. Haakona Blankenborga,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA