Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Prisjećanje na 28. godišnjicu stradanja Škabrnje

Posted On Ponedjeljak, 18 studenoga 2019 09:36

U Škabrnji je komemorativnim programom i kolonom sjećanja obilježena 28. godišnjica stradanja ovog ravnokotarskog mjesta. Svetu misu za sve poginule u Domovinskom ratu u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije predvodio je nadbiskup zadarski msgr. Želimir Puljić. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju za poginule u Domovinskom ratu na groblju sv. Luke i kod Središnjeg križa na spomen obilježju masovne grobnice odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Škabrnje.

Počast stradalim mještanima Škabrnje odali su brojni uzvanici - potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević, koji je ujedno bio izaslanik predsjednika Vlade i predsjednice RH, Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te Ivan Malenica, ministar uprave, dok je general bojnik Miljenko Filipović bio izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora. Izaslanstvo hrvatskih županija predvodio je župan Božidar longin, dok je vijenac u ime gradova položio gradonačelnik Zadar Branko Dukić.

„Vukovar, Škabrnja i sve žrtve u Domovinskom ratu nikada ne smiju biti zaboravljeni. Hrvatska vojska je napravila hodnju od Vukovara do Škabrnje kako bismo odali počast svim poginulima u Domovinskom ratu. Danas Hrvatsku štiti moćna vojska. Upravo zato kako se ovakvi zločini nikada ne bi ponovili u Hrvatskoj“, poručio je Damir Krstičević.

U Škabrnji se, prema procjenama, okupilo više od deset tisuća ljudi, a općinski načelnik Nediljko Bubnjar pohvalio je odluku hrvatske Vlade da od iduće godine Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje bude neradni dan.

„Na taj način će još više ljudi moći odati počast žrtvama velikosrpske agresije u Vukovaru i Škabrnji, a ujedno se prisjetiti svih poginulih hrvatskih branitelja i civila u Domovinskom ratu“, kazao je Bubnjar.

Pročitano 636 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA