Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Održana regionalna radionica na temu upravljanja ljudskim potencijalima

Posted On Srijeda, 11 prosinca 2019 15:43

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji sa Zadarskom županijom organiziralo je u Velikoj vijećnici Zadarske županije regionalnu radionicu na temu upravljanja ljudskim potencijalima i razvoja karijere u organizacijama, s posebnim naglaskom na male i srednje poduzetnike.

Radionica pod nazivom „Kako upravljati karijerom zaposlenih u malim i srednjim organizacijama?“  provodi se u okviru projekta „Unaprjeđenje sustava pružanja usluga cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja i razvoja karijere jačanjem uloge Foruma za cjeloživotno profesionalno usmjeravanje i razvoj karijere u Republici Hrvatskoj“ financiranog sredstvima Europske unije. Cilj ovog projekta je razvoj Foruma za cjeloživotno profesionalno umjeravanje i razvoj karijere kao koordinacijskog tijela sustava cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja koji predstavlja ključan sustav razvoja ljudskih potencijala u Republici Hrvatskoj, povezujući državna tijela i ustanove, obrazovni sustav, poslodavce i sindikate.

Okupljene su pozdravili pomoćnica ministra rada i mirovinskog sustava Marija Knežević Kajari te zamjenik župana Šime Mršić koji je istaknuo kako je tema konferencije značajna kako javni, tako i za realni sektor.

„Vrijeme u kojem je sa završavanjem srednje škole ili fakulteta završavalo i obrazovanje odavno je iza nas. Cjeloživotno obrazovanje i stručno usavršavanje danas je nužnost bez koje nema kvalitetnog rada, a osobito nema razvoja karijere“, rekao je Mršić.

Dodao je da smatra izuzetno hvalevrijednom inicijativu Ministarstva i Foruma za cjeloživotno profesionalno usmjeravanje i razvoj karijere u RH da provedu projekt koji će povezati državna tijela i ustanove, predstavnike obrazovnog sustava, poslodavce i sindikate.

„Suradnja je uvijek najbolji način kako ostvariti određeni cilj. Tržište rada mjesto je koje je vrlo dinamično i zahtijeva kontinuiranu prilagodbu kadra. Stoga je izuzetno važno i raditi na usuglašavanju obrazovnog sustava i potreba tržišta rada, i voditi računa o onim teško zapošljivim i dugotrajno nezaposlenim osobama, kao i pružiti mogućnost razvoja karijere za one koji već rade“, poručio je zamjenik župana.

Na radionici je sudjelovalo 60-tak sudionika, stručnjaka, predstavnika dionika sustava te hrvatskih poduzeća i poduzetnika kojima su pozivi upućeni u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom udrugom poslodavaca.

U okviru regionalne radionice prikazani su primjeri dobre prakse u organizacijama različitih sektora te su kroz panel raspravu pokušalo dati odgovore na pitanja kako uspješno upravljati karijerom zaposlenika u organizacijama te kako poduzetnicima i sindikatima u tome mogu pomoći državna i javna tijela.

Pročitano 1080 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA