Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana regionalna radionica na temu upravljanja ljudskim potencijalima

Posted On Srijeda, 11 prosinca 2019 15:43

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji sa Zadarskom županijom organiziralo je u Velikoj vijećnici Zadarske županije regionalnu radionicu na temu upravljanja ljudskim potencijalima i razvoja karijere u organizacijama, s posebnim naglaskom na male i srednje poduzetnike.

Radionica pod nazivom „Kako upravljati karijerom zaposlenih u malim i srednjim organizacijama?“  provodi se u okviru projekta „Unaprjeđenje sustava pružanja usluga cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja i razvoja karijere jačanjem uloge Foruma za cjeloživotno profesionalno usmjeravanje i razvoj karijere u Republici Hrvatskoj“ financiranog sredstvima Europske unije. Cilj ovog projekta je razvoj Foruma za cjeloživotno profesionalno umjeravanje i razvoj karijere kao koordinacijskog tijela sustava cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja koji predstavlja ključan sustav razvoja ljudskih potencijala u Republici Hrvatskoj, povezujući državna tijela i ustanove, obrazovni sustav, poslodavce i sindikate.

Okupljene su pozdravili pomoćnica ministra rada i mirovinskog sustava Marija Knežević Kajari te zamjenik župana Šime Mršić koji je istaknuo kako je tema konferencije značajna kako javni, tako i za realni sektor.

„Vrijeme u kojem je sa završavanjem srednje škole ili fakulteta završavalo i obrazovanje odavno je iza nas. Cjeloživotno obrazovanje i stručno usavršavanje danas je nužnost bez koje nema kvalitetnog rada, a osobito nema razvoja karijere“, rekao je Mršić.

Dodao je da smatra izuzetno hvalevrijednom inicijativu Ministarstva i Foruma za cjeloživotno profesionalno usmjeravanje i razvoj karijere u RH da provedu projekt koji će povezati državna tijela i ustanove, predstavnike obrazovnog sustava, poslodavce i sindikate.

„Suradnja je uvijek najbolji način kako ostvariti određeni cilj. Tržište rada mjesto je koje je vrlo dinamično i zahtijeva kontinuiranu prilagodbu kadra. Stoga je izuzetno važno i raditi na usuglašavanju obrazovnog sustava i potreba tržišta rada, i voditi računa o onim teško zapošljivim i dugotrajno nezaposlenim osobama, kao i pružiti mogućnost razvoja karijere za one koji već rade“, poručio je zamjenik župana.

Na radionici je sudjelovalo 60-tak sudionika, stručnjaka, predstavnika dionika sustava te hrvatskih poduzeća i poduzetnika kojima su pozivi upućeni u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom udrugom poslodavaca.

U okviru regionalne radionice prikazani su primjeri dobre prakse u organizacijama različitih sektora te su kroz panel raspravu pokušalo dati odgovore na pitanja kako uspješno upravljati karijerom zaposlenika u organizacijama te kako poduzetnicima i sindikatima u tome mogu pomoći državna i javna tijela.

Pročitano 1056 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA