Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obavijest o predupisu i upisu djece u prvi razred osnovne škole u Zadarskoj županiji

Posted On Petak, 17 siječnja 2020 15:12

Zadarska županija, Upravni odjel za povjerene poslove državne uprave, obavještava roditelje (skrbnike) da će se predupis djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. obaviti u pripadajućoj (najbližoj) osnovnoj školi prema mjestu prebivališta/boravišta u vremenu od 27. siječnja do 31. siječnja 2020. godine.

U prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2020./2021. na području Zadarske županije upisuju se djeca koja do 01. travnja 2020. godine imaju navršenih šest godina života, kao i djeca kojoj je prošle školske godine odgođen upis u osnovnu školu ili su privremeno oslobođena od školovanja ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

Iznimno:

1. prijevremeni upis roditelj/skrbnik, može zatražiti za dijete koje nije školski obveznik, a od 01. travnja 2020. do kraja tekuće godine navršiti će šest godina života.

Zahtjev, na Obrascu 6, za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika za prijevremeni upis može se podnijeti najkasnije do 31. ožujka 2020. godine.

Osim zahtjeva, preslika osobne iskaznice roditelja/skrbnika ili potvrdu o promjeni mjesta prebivališta/boravišta obvezno se dostavlja i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta.

 

2. privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred (djeca s težim oštećenjem zdravlja ili višestrukim teškoćama) roditelj/skrbnik podnosi zahtjev, na Obrascu 6, uz medicinsku dokumentaciju o zdravstvenom i razvojnom stanju djeteta te nalaz, odnosno mišljenje jedinstvenog tijela vještačenja.

Zahtjevi se nalaze na mrežnoj stranici Zadarske županije, pod obrascima Upravnog odjela za povjerene poslove državne uprave, a ispunjen se  dostavlja na adresu: Zadarska županija, Upravni odjel za povjerene poslove državne uprave, Odsjek za društvene djelatnosti, Josipa Jurja Strossmayera 20, Zadar.

Nakon podnošenja zahtjeva za dijete, roditelj/skrbnik obavezno se treba javiti školi radi obavijesti o terminima: testa zrelosti, sistematskog liječničkog pregleda i laboratorijske pretrage.

Ako se dijete upisuje u osnovnu školu izvan svog upisnog područja, a postupak utvrđivanja psihofizičke sposobnosti je obavljen u školi prema upisnom području, osnovna škola koju će dijete pohađati pisanim putem će zatražiti mišljenje o psihofizičkoj spremnosti djeteta za upis u prvi razred škole.

Upisi u prve razrede osnovnih škola Zadarske županije obavit će se u vremenu od 08. lipnja do 15. lipnja 2020. godine.

Potrebna dokumentacija: OIB, preslika domovnice i rodnog lista (vrijede bez obzira na datum izdavanja), a škola ih može uz suglasnost roditelja sama pribaviti elektronskim putem.

Za sve dodatne informacije roditelj (skrbnik) se može obratiti Zadarskoj županiji, Upravnom odjelu za povjerene poslove državne uprave na kontakt telefon: 023/ 313-081.

Pročitano 3938 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA