Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održan sastanak Stožera civilne zaštite Zadarske županije

Posted On Srijeda, 26 veljače 2020 13:28

U srijedu, 26. veljače 2020. godine održan je radni sastanak Stožera civilne zaštite Zadarske županije vezan uz  praćenje razvoja situacije na području Zadarske županije u odnosu na potencijalnu infekciju CORONAVIRUS-om (2019-nCoV).

Situacija je na području Zadarske županije stabilna i nema razloga za paniku, rečeno je na početku sastanka. Jedan pacijent koji je stigao iz kriznog područja, zaprimljen je tijekom jučerašnjeg dana  u Opću bolnicu  Zadar, izvijestio je ravnatelj bolnice dr.  Željko Čulina i dodao daje  nakon pregleda dežurnih liječnika utvrđeno  da se vjerojatno radi o jednoj vrsti prehlade, ali za svaku sigurnost uzeti su  njegovi uzorci i poslani  u kliniku dr Fran Mihaljević u Zagrebu na analizu. Sve je odrađeno  po naputcima ministarstva zdravstva, a nalazi se očekuju tijekom današnjeg dana.

Opća bolnica  Zadar pripremila je  potrebne prostorije gdje će biti primljeni pacijenti sa sumnjom na koronavirus , za postupanje zdravstvenog osoblja postoji izrađen Postupovnik kojeg je izradio Hrvatski zavod za javno zdravstvo i koji je javno objavljen na njihovim mrežnim stranicama.

Dr. Alan Medić, voditelj službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije rekao je da su zdravstveni djelatnici  educirani, ali edukacija se provodi i dalje pa će tako on održati danas predavanje u Hrvatskoj liječničkoj komori u Zadru .

Nadalje, istaknuo je  da je 80% simptoma koronavirusa blago, a tek  manji dio pacijenata završi s težim komplikacijama.

Za krizno komuniciranje je zadužen nacionalni Stožer civilne zaštite, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo zdravstva te će  informacije javnosti o situaciji uz koronavirus davati  Nacionalni krizni stožer osnovan pri Ravnateljstvu civilne zaštite.

O trenutnoj situaciji na području Zadarske županije, prema procjeni, za lokalne medije održat će se i tiskovna konferencija te slati priopćenja, zaključio je na kraju načelnik Stožera civilne zaštite Šime  Vicković, zamjenik župana Zadarske županije.

 

Pročitano 534 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…
svibnja 04, 2020

Župan uputio čestitku vatrogascima povodom blagdana sv. Florijana

Dan vatrogastva u Republici Hrvatskoj slavi se 4. svibnja, na dan svetog Florijana,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA