Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Održan sastanak Stožera civilne zaštite Zadarske županije

Posted On Srijeda, 26 veljače 2020 13:28

U srijedu, 26. veljače 2020. godine održan je radni sastanak Stožera civilne zaštite Zadarske županije vezan uz  praćenje razvoja situacije na području Zadarske županije u odnosu na potencijalnu infekciju CORONAVIRUS-om (2019-nCoV).

Situacija je na području Zadarske županije stabilna i nema razloga za paniku, rečeno je na početku sastanka. Jedan pacijent koji je stigao iz kriznog područja, zaprimljen je tijekom jučerašnjeg dana  u Opću bolnicu  Zadar, izvijestio je ravnatelj bolnice dr.  Željko Čulina i dodao daje  nakon pregleda dežurnih liječnika utvrđeno  da se vjerojatno radi o jednoj vrsti prehlade, ali za svaku sigurnost uzeti su  njegovi uzorci i poslani  u kliniku dr Fran Mihaljević u Zagrebu na analizu. Sve je odrađeno  po naputcima ministarstva zdravstva, a nalazi se očekuju tijekom današnjeg dana.

Opća bolnica  Zadar pripremila je  potrebne prostorije gdje će biti primljeni pacijenti sa sumnjom na koronavirus , za postupanje zdravstvenog osoblja postoji izrađen Postupovnik kojeg je izradio Hrvatski zavod za javno zdravstvo i koji je javno objavljen na njihovim mrežnim stranicama.

Dr. Alan Medić, voditelj službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije rekao je da su zdravstveni djelatnici  educirani, ali edukacija se provodi i dalje pa će tako on održati danas predavanje u Hrvatskoj liječničkoj komori u Zadru .

Nadalje, istaknuo je  da je 80% simptoma koronavirusa blago, a tek  manji dio pacijenata završi s težim komplikacijama.

Za krizno komuniciranje je zadužen nacionalni Stožer civilne zaštite, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo zdravstva te će  informacije javnosti o situaciji uz koronavirus davati  Nacionalni krizni stožer osnovan pri Ravnateljstvu civilne zaštite.

O trenutnoj situaciji na području Zadarske županije, prema procjeni, za lokalne medije održat će se i tiskovna konferencija te slati priopćenja, zaključio je na kraju načelnik Stožera civilne zaštite Šime  Vicković, zamjenik župana Zadarske županije.

 

Pročitano 1144 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA